ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ             

Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση των συνταξιούχων την 3η Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα, εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ.) ο κ. υφυπουργός απάντησε γενικά στα προβλήματα που τέθηκαν, χωρίς όμως να δώσει λύσεις.

Ειδικότερα σε θέματα που έχει διατυπώσει η Π.Ο.Π.Σ. έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις:

1) ότι θα επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών υποθέσεων, χωρίς όμως να προσδιορίσει το χρόνο διεκπεραίωσής τους.

2) ότι η επιστροφή των αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών για την υγειονομική περίθαλψη, μπορεί να γίνει τμηματικά στους συνταξιούχους σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία.

3) ότι για τη χορήγηση της επικουρικής σύνταξης για τους μετά την 1-1-2015 συνταξιούχους, θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος που ορίζει τον μαθηματικό τύπο με ποσοστό αναπλήρωση 0,45% στις συντάξιμες αποδοχές τους

4) ότι για την μεταβίβαση των συντάξεων λόγω θανάτου στους επιζώντες συζύγους, είπε πως το θέμα εξετάζεται, αλλά με προϋποθέσεις.

Τέλος ο κ. υφυπουργός δεν απάντησε για την επιστροφή και κράτηση της ειδικής εισφοράς σε βάρος των συνταξιούχων που κρίθηκε αντισυνταγματική με την απόφαση 244/2017 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και για τις χιλιάδες αιτήσεις για επιστροφή που υποβάλλονται σχετικά στο ΓΛΚ.

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμο

ο πρόεδρος                                                                                    η γραμματέας

Δημήτρης Αδαμόπουλος                                             Ζωή Ασλαματζίδου