protomagia

1η του Μάη  αύριο Πέμπτη και θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες , σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς.

Ετσι δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, στάσεις εργασίας σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ έως τις 9:00 το πρωί. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 09:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε ΟΣΕ και Προαστιακό, ενώ κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα έως το τέλος των συγκεντρώσεων μετά από εντολή της αστυνομίας.

Στην Αθήνα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά». Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μια ώρα νωρίτερα, στις 10:00. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα κατατεθούν στεφάνια στο Πολυτεχνείο και στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 πμ, και η «Πρωτοβουλία για μία ταξική Πρωτομαγιά» καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Καμάρα στις 9.30 πμ. Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Διακήρυξη των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, απευθύνουν προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό. Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν ότι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια.

Η 1η Μάη 2014 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους ,σχεδόν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία εξαθλιωμένη από τις αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές και τροικανές πολιτικές. Αντιμέτωπη με την ανεργία την φοροεπιδρομή την επίθεση σε θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα. Απέναντι σ΄αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική: ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΝΕΡΓΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα συνεχίζουν τη μάχη ώστε να ανατρέψουν τις συνταγές, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, της υποταγής της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εργοδοτών και των τραπεζιτών.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Πέμπτη 1η Μάη.

Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε!

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και σοβαρά γι΄αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, για να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές. Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα αιτήματα μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας. Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Related Posts

shares