«Πρόληψη: Επιστήμη και Τέχνη της Ζωής»

Κάθε δύο χρόνια όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων συναντιούνται σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας και μοιράζονται καλές πρακτικές, απόψεις, προβληματισμούς και εξελίξεις από το χώρο. Φέτος η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης – η 12η σε σειρά – θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 6 έως και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στο Ηράκλειο της Κρήτης (Συνεδριακό Κέντρο του Aquila Atlantis Hotel) με την ευγενική φιλοξενία και φροντίδα του Κέντρου Πρόληψης ΚΕΣΑΝ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης.

 Το θέμα της συνάντησης: «Πρόληψη: Επιστήμη και Τέχνη της Ζωής» και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά γεγονότα για τους ειδικούς στον χώρο της πρόληψης καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν 220 επαγγελματίες και εθελοντές του χώρου από Ελλάδα και Κύπρο. Το πρόγραμμα είναι αρκετά ενδιαφέρον και περιλαμβάνει προφορικές, αναρτημένες ανακοινώσεις και βιωματικά εργαστήρια. Ο ΟΚΑΝΑ στηρίζοντας όλα αυτά τα χρόνια έναν τόσο σημαντικό θεσμό, συμμετέχει τόσο επιστημονικά με εισηγήσεις στελεχών του όσο και οικονομικά με συγχρηματοδότηση της διοργάνωσης.

   Μια πολύ σημαντική συνάντηση, μια συλλογική κατάκτηση του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης που έγινε θεσμός.
Πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια ανά την Ελλάδα και οι εργασίες του είναι καθοριστικές για τον πολιτικό και τον επιστημονικό σχεδιασμό δράσεων για τον αγώνα κατά των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας της κοινότητας.

Το Κέντρο Πρόληψης Δίολκος θα συμμετέχει στη 12η Πανελλήνια Συνάντηση φορέων Πρόληψης με αναρτημένη ανακοίνωση για τη βιωματική παρέμβαση σε εφήβους με θέμα «Άγχος κι εξετάσεις» και θα έχει επιστημονική και διοικητική εκπροσώπηση από τις κ.κ Παπαναστασίου Δήμητρα-Επιστημονική Υπεύθυνη, Αθηνά Γαϊτάνη-Επιστημονικό στέλεχος και από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ κ. Νίκο Δενδρινό αντίστοιχα, σε όλες τις εργασίες του συνεδρίου.