Γιορτάζει ο πατέρας σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, και λέμε «Χρόνια Πολλά Πατέρα» σε όλους τους μπαμπάδες του κόσμου. Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά, στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Με δώρα απ’ όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.

Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
Σήμερα  τιμούμε τον πατέρα γεννήτορα, τροφό, παιδαγωγό, που δίνει όλα τα εφόδια στο παιδί του για να μεγαλώσει,  στον πατέρα που γίνεται πρότυπο  για κείνο  και του λέμε πόσο σημαντικός είναι.

Αν η μητέρα είναι το ένα θεμέλιο της οικογένειας,  ο πατέρας σίγουρα είναι το άλλο. Αυτοδίκαια  λοιπόν, ο πατέρας γιορτάζεται την 3η Κυριακή του Ιουνίου  εδώ και ένα αιώνα.

Είναι σίγουρο πως οι εξαιρέσεις που υπάρχουν…. δεν στοιχειοθετούν κανένα δικαίωμα για την κατακρήμνιση  του πατέρα από τη θέση που τον τοποθέτησε η ιστορία, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία και η  κοινωνική  εμπειρία.

Είναι μια ακόμα γιορτή της σύγχρονης αγοράς, αλλά δεν παύει να είναι μια ευκαιρία για ένα Ευχαριστώ!

Ακόμη και αν δεν είναι πια στη ζωή για να του εκφράσουμε άμεσα την ευγνωμοσύνη μας  υπάρχουν αόρατα νήματα που μπορούν να συνδέσουν και να μεταφέρουν το  ευχαριστώ!!!

Ως σύμβολο της ημέρας επικράτησε το τριαντάφυλλο, το μεν άσπρο, για του ζωντανούς, το δε κόκκινο, για τους νεκρούς πατέρες.


Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!!!

Σε εκείνους που ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός στη ζωή  ενός παιδιού.

Σε εκείνους που αγωνίζονται μόνοι τους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Σε εκείνους που θυσιάζονται και παλεύουν καθημερινά γι αυτά.

Χρόνια Πολλά Πατέρα!!!!!