Αισιοδοξία και ελπίδα μας γέμισε η πληροφορία που είδαμε στη σελίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή της Νευροχειρουργικής μονάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών Κωνσταντίνου Κωνσταντογιάννη στο facebook.
Όπως αναφέρει ο διακεκριμένος Κορίνθιος Νευροχειρουργός μετά από 2 χρόνια παγώματος των χειρουργικών επεμβάσεων για την νόσο πάρκινσον εξ αιτίας οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, έγινε η πρώτη επέμβαση από τον χειρουργό και την ομάδα του με απόλυτη επιτυχία σε ένα νέο άνθρωπο 52 ετών.
Η ανάρτηση του
«Πρώτη επέμβαση DBS (deep brain stimulation) σε ασθενή 52 ετών με νόσο πάρκινσον, με χρήση νευροδιεγέρτη εγκεφάλου νέας τεχνολογίας με επαναφορτιζόμενη μπαταρία και διάρκεια ζωής 25 έτη. Μετά από 2 έτη απραξίας λόγω οικονομικών δυσχερειών η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών (διοικητής κ. Πισιμίσης) στήριξε την επανέναρξη των χειρουργείων αυτών και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.
Συνεχίζουμε μια προσπάθεια πολλών ετών δεδομένου ότι η πρώτη εμφύτευση νευροδιεγερτών στο νοσοκομείο μας χρονολογείται από το 2004. Στα 12 αυτά χρόνια βοηθήσαμε πάνω από 150 ασθενείς με την χρήση της υψηλής αυτής τεχνολογίας, εκπαιδεύσαμε νέους συναδέλφους, δημοσιεύσαμε πάνω από 30 εργασίες στα καλύτερα ξενόγλωσσα περιοδικά και τοποθετήσαμε την κλινική μας ανάμεσα στις καλύτερες στην Ευρώπη.
Αυτά μπορεί να μην αφορούν τους περισσότερους αλλά σίγουρα εμπνέουν τους νεώτερους και αυτό το εισπράττουμε καθημερινά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον διοικητή του νοσοκομείου μας για την βοήθειά του καθώς και όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια (νοσηλευτές κλινικής και χειρουργείου, ακτινολογικό τμήμα, ιατρούς νευρολογικής, αναισθησιολογικής και νευροχειρουργικής κλινικής)».
[tg_youtube width=»» height=»» video_id=»5Lsqid9iRDs»]