Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η φωτιά στις Κεχριές μαίνεται  και συνεχίζει να καεί ανεξέλεγκτα σε πολλά σημεία, για το λόγο αυτό  εκκενώθηκε ο έβδομος  οικισμός  Ντράσα  καθώς και η κατασκήνωση Ranch ΣΚΟΥΡΑΣ.

Τεράστια είναι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ,στο σημείο επιχειρούν 268 Πυροσβέστες, 61 οχήματα,3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Πριν λίγο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης ενημέρωσε για τις εκκενώσεις αλλά και το αίτημα του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, να κηρυχθεί ο δήμος Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου

«Θέλω να ενημερώσω τους δημότες του δήμου Κορινθίων πως η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο δήμο μας είναι σε πολλά σημεία ανεξέλεγκτη και γι αυτό αποφασίστηκε να εκκενωθούν το μεσημέρι ο οικισμός Ντράσα και η κατασκήνωση Ranch ΣΚΟΥΡΑΣ.

Ζήτησα επίσημα από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να κηρυχθεί ο δήμος Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού πλέον πληρούνται όλα τα κριτήρια.

Παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει εξέλιξη της πυρκαγιάς»