590_07f273a94f9fc267b1eac4cc31fc9952Πέντε μέλη της εθνικιστικής «Ομάδας Ε», οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις που  σημειώθηκαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά το Σαββατοκύριακο συνέλαβε η αστυνομία.

Τα χτυπήματα αυτά ήταν μόνο η «πρόβα τζενεράλε» για όσα ίσως ακολουθούσαν, καθώς τα μέλη της οργάνωσης σχεδίαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα σε κεντρικά δημόσια κτίρια της Καλαμάτας, ενώ στο σπίτι του επικεφαλής τους εντοπίστηκε γιάφκα όπου έκρυβε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.
Το στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίηση των δραστών ήταν η περίεργη υπογραφή που οι βομβιστές άφησαν πίσω τους. Πρόκειται για το Δελφικό «Ε», ένα αρχαιοελληνικό σύμβολο (κλείδα) που στο παρελθόν συμβόλιζε ως σχήμα την ένωση και την τριαδικότητα και ως αριθμός τα 5 κοσμογονικά στοιχεία.

Το σύμβολο χρησιμοποιείται σήμερα ως υπογραφή από την επονομαζόμενη «Ομάδα Ε», μία εθνικιστική ομάδα η οποία επικεντρώνεται την αρχαία Ελλάδα και τη «διαφύλαξη του Ελληνισμού». Πρόκειται για μία ομάδα που δρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα, θυμίζοντας αίρεση, και προσηλυτίζοντας νέα μέλη, τα οποία μυεί σε μία θεωρία κοσμογονίας, σύμφωνα με την οποία πάνω στη Γη υπάρχουν διαφορετικά DNA όντων που βρίσκονται σε πάλη με τους Έλληνες ― γένος, που σύμφωνα με τους ίδιους, είναι ανώτερο όλων των άλλων.
Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης πιστεύουν στον Δία και όχι στο δωδεκάθεο γιατί σύμφωνα με τις θεωρίες τους κάποιοι θεοί στράφηκαν ενάντια στο Δία.

Απεχθάνονται τον χριστιανισμό και το Βυζάντιο, ενώ θεωρούν τους εαυτούς τους απευθείας απόγονους των Αρχαίων Ελλήνων και με τη δράση τους στρέφονται ενάντια στο πολιτικό σύστημα και το οικονομικό κατεστημένο. ‘Εντονο συμβολισμό γι’ αυτούς έχει και το βουνό του Ταΰγετου, οπότε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το επέλεξαν για να εφορμούν από εκεί.
Οι δράστες
Δράστες είναι ένας 52χρονος από την Καλαμάτα και τέσσερις άνδρες από τη Δράμα, ηλικίας 34, 30, 28 και 25 ετών, ένας εκ των οποίων είναι απότακτος Ειδικός Φρουρός. Οι πέντε φέρονται να δήλωσαν ότι θέλησαν να «αναλάβουν δράση κατά του πολιτικού συστήματος» και η αρχή θα γινόταν από τη Μεσσηνία. Επέλεξαν την Καλαμάτα είπαν γιατί από εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση.

Όπως μάλιστα φέρονται να είπαν στις αστυνομικές αρχές η επίθεση με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος αποτελούσε «εναντίωση στο κεφάλαιο και τη μασονία» και στο άγαλμα του Παλαιολόγου «εναντίωση κατά του Βυζαντίου». Στα σχέδια τους ήταν να κρύβονται στα βουνά της γύρω περιοχής και να κατεβαίνουν μόνο για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.
Οι στόχοι
Οι δύο βομβιστικές επιθέσεις στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος και στο άγαλμα του Παλαιολόγου ήταν μόνο μία πρόβα. Στα σχέδια των εθνικιστών βομβιστών βρίσκονταν νέες πιο ισχυρές κι ενδεχομένως αιματηρές επιθέσεις.
Οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις στην Νομαρχία Μεσσηνίας, το Δικαστήριο, την Εφορία και το Δημαρχείο της Καλαμάτας, δηλαδή κτίρια που βρίσκονται σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης.
Η γιάφκα
Οι αρχές εντόπισαν το κρυσφήγετό τους στην Καλαμάτα, όπου βρέθηκαν και άλλοι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, πιο εξελιγμένοι και ισχυροί από αυτούς που χρησιμοποίσηαν στις πρώτες τους επιθέσεις.
Οι αρχές εντόπισαν επίσης καραμπίνες, μαχαίρια, τσεκούρι, επαγγελματικό τόξο, τέιζερ και 2.300 φυσίγγια. Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν και εξοπλισμός που θα επέτρεπε την σχεδιαζόμενη επιβίωση τους στο βουνό.tvxs.gr