official_f3c0-1132x670

Ούτε κέικ είναι ούτε τάρτα γιατί δεν έχει ζύμη δεν έχει πολύ αλεύρι και βούτυρο . Είναι όμως τόσο ελαφρύ  τόσο εύκολο και νόστιμο που θα γίνει καθημερινή συνήθεια.
Στη γαλλική κουζίνα το αποκαλούν κλαφουτί (clafoutis), ένα όνομα που δίνουν σε όλες τις παρόμοιες συνταγές με φρούτα, χωρίς ζύμη.
Μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα clafoutis με άλλα φρούτα όπως  μύρτιλλα, φραμπουάζ, δαμάσκηνα, αχλάδια, βερίκοκα, φρούτα ανάλογα με την εποχή.

Υλικά για τάρτα 6 ατόμων
3 μήλα βιολογικά, να μοσχοβολούν
3 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 πακετάκι βανίλια
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βουτυρώστε ένα ταψάκι
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες
Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη
Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο
Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο
Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά
Οταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα
Και λίγα αμύγδαλα από πάνω, προαιρετικά.

Related Posts

shares