Συνεδριάζει το Συντονιστικό  Οργάνο Πολιτικής Προστασίας σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι  στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, και θα ασχοληθεί  με θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης, οργάνωσης, ετοιμότητας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και κατολισθήσεις.

Κάθε φορέας θα παρουσιάσει το σχέδιο δράσης του περιληπτικά, σύμφωνα με την αρμοδιότητά του. Ιδιαίτερα σημαντικές θα είναι οι τοποθετήσεις των υπευθύνων των Δήμων, των Δ.Ε.Υ.Α, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, καθώς και της Διεύθυνσης Τεχνικών ΄Εργων της Π.Ε. Κορινθίας, οι οποίοι θα περιγράψουν τις παρεμβάσεις σε ρέματα και ποτάμια, σε σπίτια – υπόγεια αντίστοιχα, καθώς και το σχέδιο αποχιονισμού του οδικού δικτύου ευθύνης τους (σταθμοί φόρτωσης άλατος, συντονιστές επιφυλακής, προμήθεια αλάτων, μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες κ.λ.π.).

Επίσης θα γίνει απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2017 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα συζητηθεί και εγκριθεί (εγκριθούν) οι χώροι καταυλισμού των Δήμων που έχουν υποβάλει σχέδια στην Υπηρεσία μας, εφόσον χρειαστεί να μετακινηθεί πληθυσμός μετά από ένα σεισμό.

shares