Θέματα που αφορούν το περιβάλλον στην Πελοπόννησο καθώς και θέματα που αφορούν την Κορινθία συζήτησαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην συνάντηση που είχαν οι δύο στις 26 Αυγούστου.

Η διαδικασία για την αποκατάσταση των χωματερών που εξακολουθούν να λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και της εκπόνησης των σχετικών μελετών ήταν το πρώτο θέμα στην ατζέντα ,παρουσία και του  γενικού γραμματέα διαχείρισης απορριμμάτων Μανώλη Γραφάκου. Επισημάνθηκε το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, το οποίο έχει ως συνέπεια -πέρα από τη δημιουργία νέων χωματερών-, ακόμα και ΧΑΔΑ που είχαν αποκατασταθεί στο παρελθόν να επαναχρησιμοποιούνται.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι η Περιφέρεια θα κινηθεί άμεσα όσον αφορά τις απαιτούμενες μελέτες ανά Π.Ε., τονίστηκε ωστόσο ότι θα υπάρξει εκ νέου επαφή με το υπουργείο όσον αφορά την υλοποίηση των αποκαταστάσεων -πρώτος στη λίστα των οποίων είναι ο μη ενεργός πλέον ΧΑΔΑ της Τρίπολης-, καθώς το έργο αυτό απαιτεί σημαντικές πιστώσεις.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν σε μεγάλο βαθμό την Π.Ε. Κορινθίας, όπως το έργο στερέωσης των πρανών της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου, για το οποίο ωστόσο θα γίνει και νέα σύσκεψη πολύ σύντομα, με τη συμμετοχή και της διοίκησης της “Διώρυγα” Α.Ε.

Ακόμα, το περιβαλλοντικό πάρκο Κορινθίας κατά μήκος της  μετρικής γραμμής στη διαδρομή Κόρινθος – Δερβένι, η κατασκευή του διοικητηρίου της Π.Ε. Κορινθίας στην Ποσειδωνία, καθώς και θέματα Βιολογικών Καθαρισμών κυρίως στην Κορινθία, αλλά και σε άλλες Π.Ε.