Συντονισμένοι και οργανωμένη αντιδραστική κίνηση κατά του ΣΔΙΤ και όλων όσοι το στηρίζουν

Συλλογικότητες κατά της πανάκριβης ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου και υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισής τους, με έμφαση στην διαλογή στην πηγή και την ανάκτηση, συναντήθηκαν σήμερα 18 – 4 – 2017 στην Τρίπολη και αποτίμησαν τις τελευταίες εξελίξεις και δεδομένα, όπως μεταξύ άλλων :
– Την καθυστέρηση δημοσιοποίησης του κειμένου του επιχειρούμενου από την Περιφερειακή αρχή Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) μετά από 55 μέρες από την ψήφισή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 20 – 2 – 2017.
– Τις αξεπέραστες αναντιστοιχίες των ομόφωνων αποφάσεων του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ( ΦΟΔΣΑ ) , κυρίου όποιου έργου διαχείρισης απορριμμάτων στον οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά οι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τον επιχειρούμενο από της Περιφερειακή αρχή ΠΕΣΔΑ και τις επίσης αξεπέραστες αναντιστοιχίες του τελευταίου με την Υπουργική απόφαση
Έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΠΕΣΔΑ, οφειλόμενες όλες στην Περιφερειακή Αρχή.
– Την όψιμη αφύπνιση της Νέας Δημοκρατίας !!! για την ΣΔΙΤ Τατούλη και την απόλυτη ευθύνη του στην υπόθεση της ανύπαρκτης προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο πέντε τουλάχιστον χρόνια .
– Την σθεναρή αντίθεση των Δήμων της πλειοψηφίας των κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου που ολοένα μεγεθύνεται απέναντι στην ΣΔΙΤ παπρά τις αδυναμίες και υστερήσεις τους και τα ενθαρρυντικά ήδη αποτελέσματα σοβαρών πρωτοπόρων δημοτικών εγχειρημάτων, που αναδεικνύουν την ορθότητα της θέσης των συλλογικοτήτων.
– Την πρόσφατη ανακοίνωση »κύκλων» του Μαξίμου με την οποία στηρίζεται η ΣΔΙΤ με τα περυσινά φτιασιδώματα της συμφωνίας ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ – ΤΕΡΝΑ και δωράκια για τους ιθαγενείς κατοίκους της Πελοποννήσου.
Οι συλλογικότητες και οι πολίτες που πήραν μέρος, επέμειναν στην αντίθεσή τους στην ΣΔΙΤ που εμφανίζεται πλέον εκτός από την Περιφερειακή αρχή και από την κυβέρνηση με σοβαροφάνεια ως ρεαλιστική πολιτική λύση, στο θέμα των απορριμμάτων, ενώ στην πραγματικότητα είναι βαθύτατα αναχρονιστική και η πιο εύκολη πεπατημένη του : όπως – όπως, όσο – όσο, ό,τι – νάναι.
Οι συλλογικότητες και οι πολίτες που πήραν μέρος, συμφώνησαν τέλος, να εντείνουν τις κινήσεις τους εν όψει και της επικείμενης σύγκλησης του ΦΟΔΣΑ και δρομολογήθηκαν νέες δράσεις πλατιάς ενημέρωσης και παρεμβάσεις.

Τρίπολη 18 – 4 – 2017

Συλλογικότητες Πελοποννήσου κατά της πανάκριβης ΣΔΙΤ
για την διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου
και υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισής τους με έμφαση στην διαλογή στην πηγή και την ανάκτηση.

 

 

shares