Η Περιφερειακή αγορά Λεχαίου  παραχωρήθηκε στο Δήμο Κορινθίων και μετατρέπεται σε Τεχνολογικό Πάρκο με 2000 θέσεις εργασίας  σε πλήρη ανάπτυξη.

Την παραχώρηση της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου στο Δήμο Κορινθίων από την Εταιρία ακινήτων Δημοσίου ανακοίνωσαν ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας, και  Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος  σε κοινή συνέντευξη τύπου από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου.

Δηλώσεις για το θέμα  είχαμε από τον Υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστο Δήμα και το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο.

«Σήμερα κάναμε ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα» σημείωσε ο Χρίστος Δήμας. «Πριν από ένα χρόνο ξεκινήσαμε συζητήσεις με επιφανείς επιχειρηματίες για το ενδεχόμενο δημιουργίας Τεχνολογικού πάρκου στον χώρο της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου. Μελετήσαμε  με τον Δήμαρχο το σχέδιο υλοποίησης και σήμερα ανακοινώνουμε την παραχώρηση της έκτασης, ένα αίτημα ετών του δήμου Κορινθίων. Χωρίς την βοήθεια του Δημάρχου και των συνεργατών του δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα» είπε ο Υπουργός ανακοινώνοντας πως ήδη το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό τόσο από επιχειρήσεις εντός Ελλάδος όσο και από επιχειρήσεις του Εξωτερικού.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή για το δήμο Κορινθίων. Μαζί με τον Υπουργό ανακοινώνουμε την παραχώρηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου, 120 στρεμμάτων, για την δημιουργία Βιοτεχνικού πάρκου» ανέφερε ο Δήμαρχος στην εισήγηση του τονίζοντας πως «η συμβολή και βοήθεια του Υπουργού υπήρξε καθοριστική για την παραχώρηση αλλά και για τον σχεδιασμό του πάρκου» το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα δώσει στην περιοχή και το δήμο 2.000 θέσεις εργασίας.

«Δημιουργούμε επίσης στην περιοχή Άσσου – Λεχαίου εκτελώντας έργα  αποχέτευσης ύψους 60 εκ ευρώ και  έργα  ύδρευσης ένα πλέγμα παρεμβάσεων που δίνουν αξία και δημιουργούν πλούτο και θέσεις εργασίας. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής» κατέληξε δίνοντας στην δημοσιότητα την είδηση της ανακαίνισης στην παραλιακή περιοχή του Λεχαίου δυο ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες είχαν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και στις ενέργειες που ακολουθούν μετά την παραχώρηση  του χώρου αναφέρθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Κώστας Παπασταμόπουλος εκπροσωπώντας την ομάδα που εργάστηκε όλο αυτό το διάστημα και βεβαίως θα εργαστεί και στην συνέχεια προκειμένου το Τεχνολογικό Πάρκο να δημιουργηθεί και να αποδοθεί στους πολίτες του δήμου Κορινθίων.