Καταγγελία  για σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζονται  στα νοσοκομεία σε  πολλά  φάρμακα, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα οι χημειοθεραπείες, και να μπαίνει σε δοκιμασία  η υγεία των καρκινοπαθών, κάνει το Μητροπολίτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Πληθαίνουν οι καταγγελίες, που φτάνουν κάθε μέρα από τα νοσοκομεία, για τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν.  Ελλείψεις, που φυσικά οφείλονται στους μειωμένους προϋπολογισμούς, έξ αιτίας των οποίων τα χρήματα των νοσοκομείων τελείωσαν από τον μήνα Σεπτέμβριο. Σήμερα μετά από επικοινωνία με τη Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (ΚΕΦΙ), πληροφορηθήκαμε πως στο Αττικό Νοσοκομείο δεν υπάρχουν φάρμακα για τις αυριανές  χημειοθεραπείες. Δεν υπάρχει έλλειψη από κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο, υπάρχει έλλειψη από πολλά  φάρμακα, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα οι χημειοθεραπείες, και να μπαίνει σε δοκιμασία  η υγεία των καρκινοπαθών.

Πριν από λίγες ώρες μιλήσαμε με το Αττικό, και ότι απόθεμα υπάρχει στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, από όσα φάρμακα έχουμε, από αυτά που χρειάζονται, αποστέλλονται άμεσα.

Η οργή ξεχειλίζει τόσο –  κυρίως –  των ασθενών όσο και του προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών).

Η κυβέρνηση οφείλει να  αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα, καθώς και τα πολύ σοβαρά ανάλογα προβλήματα που προκύπτουν από τους μειωμένους προϋπολογισμούς, που φυσικά δεν αφορούν μόνο τους καρκινοπαθείς, καθώς το  «success story»  είτε είναι  «αριστερό», είτε «δεξιό», όπως στο παρελθόν,  είναι απλά μία απάνθρωπη ιστορία.

Είναι τραγικό επτά χρόνια να ζούμε και να ξαναζούμε τέτοιες τραγωδίες.