Τα μπλόκα

Τα μπλόκα

Σε θέσεις «μάχης» παραμένουν οι αγρότες, οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα τους σε όλη τη χώρα, τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα συνεδριάσουν στις 12 το μεσημέρι στο Βελλίδειο, στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και μετά συζήτηση από μηδενική βάση.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών από 30 μπλόκα σε όλη τη χώρα, συμφώνησαν χθες, στη σύσκεψη των Τεμπών στην υιοθέτηση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου που θα αφορά στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε την πρόθεσή του να συναντηθεί με εκπροσώπους τους. Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Δρόμοι, κόμβοι, τελωνεία και εκτροπές κυκλοφορίας
Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί -κατά κύριο λόγο, περιοδικά- δρόμων, κόμβων και τελωνείων, αν και στο τελωνείο των Κήπων, οι αγρότες αποφάσισαν να μην υπάρξει σήμερα, Κυριακή, κινητοποίηση λόγω των προγραμματισμένων δράσεων στην περιοχή για το προσφυγικό.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα εντείνουν τους αποκλεισμούς των εθνικών οδών με τετράωρο αποκλεισμό ημερησίως, από τις 12 μ.μ. μέχρι της 2 μ.μ. και από τις 7 μέχρι τις 9μ.μ.
Στον αποκλεισμό του τελωνείου του Ορμενίου προχωρούν οι αγρότες στον βόρειο Έβρο, με τα αγροτικά μηχανήματα να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Ριζίων- Καστανέων Ορεστιάδας (γέφυρα).
Ο αποκλεισμός θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 το πρωί έως και τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα.
Στο τελωνείο των Κήπων, οι αγρότες αποφάσισαν να μην υπάρξει σήμερα, Κυριακή, κινητοποίηση λόγω των προγραμματισμένων δράσεων στην περιοχή για το προσφυγικό.
Την ίδια ώρα ενισχύουν το μπλόκο τους οι αγρότες στις Μικροθήβες. Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα καταφθάνουν από τις περιοχές του Αλμυρού και του Πηλίου.
Στο μπλόκο των Μικροθηβών βρίσκονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερα από 650 τρακτέρ, παρατεταγμένα στις άκρες του αυτοκινητόδρομου Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Áãñüôåò ìå ôá ôñáêôÝñ ôïõò áðÝêëåéóáí ôá äéüäéá ôïõ Éóèìïý ôçò Êïñßíèïõ, ôï ÓÜââáôï 23 Éáíïõáñßïõ 2016. Óêëçñáßíïõí ôç óôÜóç ôïõò ïé áãñüôåò ôçò ÐåëïðïííÞóïõ, ìåôáöÝñïíôáò ôï ìðëüêï áðü ôçí ðáëáéÜ Óùëçíïõñãßá óôá äéüäéá Éóèìïý, ôá ïðïßá êñáôïýí êëåéóôÜ , áöïý Ýêáíáí ðïñåßá óôï êÝíôñï ôçò Êïñßíèïõ.  ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ÂÁÓÉËÇÓ ØÙÌÁÓ

Άλλα τρακτέρ είναι τοποθετημένα κάθετα πάνω στο οδόστρωμα, στο ύψος της αερογέφυρας, και έχουν αποκλείσει την εθνική οδό, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από την αστυνομία σε παρακαμπτήριους ή μέσω Βόλου.
Στον οδικό κόμβο του Βελεστίνου, γίνεται νέα εκτροπή των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Βόλου- Λάρισας μέχρι τον κόμβο του Πλατυκάμπου, λόγω του αγροτικού μπλόκου της Νίκαιας, όπου ο αυτοκινητόδρομος είναι κλειστός από την περασμένη Πέμπτη.
Στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας καλούν τους μαζικούς φορείς όλης της Θεσσαλίας να παρευρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του μπλόκου, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και στα αιτήματα που προβάλλουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Καστοριά και τη Φλώρινα αναμένεται εντός της ημέρας να κλείσουν το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα με την Αλβανία.tvxs.gr