Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο Δήμος Βέλου Βόχας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας.

Ο Δήμαρχος συγκάλεσε σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους και τους αρμόδιους Διευθυντές και Προϊστάμενους των υπηρεσιών του, ώστε από σήμερα και μέχρι τη λήξη του φαινομένου ο Δήμος να βρίσκεται σε επιφυλακή και σε πλήρη συντονισμό τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ήδη είναι διαθέσιμα και τα αναγκαία μηχανήματα (φορτηγά, jcb, bobcat, τσάπες, αποφρακτικά κλπ), ενώ ο Δήμαρχος έχει ενημερώσει τους Προέδρους των Κοινοτήτων να είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Από τα συνεργεία του Δήμου πραγματοποιούνται έλεγχοι από το πρωί και γίνονται παρεμβάσεις όπου απαιτούνται (φρεάτια, αυλάκια, ποτάμια με την συνδρομή της Περιφέρειας κλπ) για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο Δήμος Βέλου Βόχας συνιστά στους πολίτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ως κατωτέρω:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περίπτωση που υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα και παρουσιαστεί ανάγκη οι πολίτες του Δήμου μας για την εξυπηρέτησή τους μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Δήμου στο γραφείο Δημάρχου: 2741360520 και 2741360521