Λουκέτο μπαίνει στα περισσότερα σχολεία της πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας  την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, με τους δασκάλους και καθηγητές να πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθούν οι διατάξεις που αφορούν στο νέο σύστημα διορισμού τους στα δημόσια σχολεία με αφορμή τη συζήτηση που ολοκληρώνεται την ίδια μέρα στην ολομέλεια, και η τοπολογία αναμένεται να ψηφιστεί με μικρές βελτιώσεις σχετικά τη μοριοδότηση.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών έχουν προγραμματίσει εκ νέου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή, για το ίδιο θέμα αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση, που δέχτηκαν την Παρασκευή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η ανακοίνωση ΟΛΜΕ- ΔΟΕ:

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

«Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις  ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».