Πρωτομαγιά 2017 και  η μέρα θα γιορταστεί  με απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Ένωση των Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε 24ωρη απεργία την Δευτέρα 1η Μαϊου, και έτσι θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ.

Την ίδια μέρα τα λεωφορεία θα κινηθούν από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς και εξήγγειλε 24ωρη απεργία, ενώ το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ αποφάσισε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακόμη δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Η Ομοσπονδία έχει αναγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, της ίδιας ημέρας.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00.01 το ξημέρωμα της Δευτέρας και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Στην ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρεται και το διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Μεταξύ των αιτημάτων της ΠΝΟ είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, η αναστολή του Άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της Ακτοπλοΐας, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2017, η επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες, η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης, καθώς και η εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης για το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών του ΓΕΝΕ.