Ας σβήσουμε επιτέλους μια από τις ντροπιαστικές στιγμές μας ως άνθρωποι και ως κράτος, την «Υπηρεσία Φύλαξης-Ελέγχου Κρατούμενων Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.) Κορίνθου

Ας σβήσουμε επιτέλους μια από τις ντροπιαστικές στιγμές μας ως άνθρωποι και ως κράτος, την «Υπηρεσία Φύλαξης-Ελέγχου Κρατούμενων Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.) Κορίνθου

Mε πέντε (5) μετανάστες λειτουργεί τον τελευταίο καιρό το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο ενώ οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί  ανέρχονται στους τριάντα (30) ,αναφέρει σε δελτίο τύπου η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών μετά από την επίσκεψη που έκαναν τις 10 Δεκεμβρίου.

Σίγουρα ασύμμετρη αναλογία …. τη στιγμή που η τοπική κοινωνία έχει αντιδράσει στη λειτουργία του από την αρχή της και  έχει εκφράσει την θέληση της να αποδοθεί σε αυτήν. Αλλά και απέναντι στην αυξημένη ανάγκη αστυνόμευσης του Νομού σε όλο του το εύρος, τη στιγμή που αποδυναμώνονται η συγχωνεύονται αστυνομικά τμήματα. Περισσότερο από ποτε η θέση της Πρωτοβουλίας αποκτά ιδιαίτερη δυναμική και αποτελεί στοχευόμενη παρέμβαση που θα πρέπει όλοι και σε κάθε πεδίο να συνεργαστούν για τον κοινό σκοπό.

Το δελτίο τύπου:
Στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, που επισκεφτήκαμε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, κρατούνται μόλις πέντε άτομα ενώ απασχολούνται περισσότεροι από 30 αστυνομικοί Το κλείσιμο του Κέντρου, που λειτουργεί στην πόλη μας περισσότερο από τρία χρόνια, και η διάθεση του χώρου (περίπου 300 στρέμματα) στην τοπική αυτοδιοίκηση για να καλυφθούν πολλαπλές ανάγκες την τοπικής κοινωνίας, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική πλέον. Tο αίτημα όλων των δημοκρατικών πολιτών της Κορινθίας για να κλείσει οριστικά το «άγος» αυτό, που εντελώς αιφνιδιαστικά και αντιδημοκρατικά άρχισε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2012, ήρθε η ώρα για να πραγματοποιηθεί.
Καλούμε επομένως όλους του συμπολίτες μας αλλά κυρίως την τοπική αυτοδιοίκηση, τα πολιτικά κόμματα και τα κινήματα που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας να συμπράξουν ενεργά για την επίτευξη του στόχου αυτού. Είναι επιβεβλημένο οριστικά και αμετάκλητα ο χώρος αυτός να αποδοθεί στην κοινωνία και να μην ξαναλειτουργήσει ποτέ πια σαν κέντρο κράτησης.
Ο Δήμος Κορινθίων με ομόφωνα ψηφίσματα, αλλά και με την τελευταία απόφασή του να παραχωρηθεί ο χώρος και να μείνουν – αν χρειάζεται – δύο μικρές ανοικτές δομές ταυτοποίησης και φιλοξενίας ανηλίκων πρέπει να βρεθεί μπροστά στον αγώνα αυτό που και αναγκαίος είναι και άμεσος λόγω των εξελίξεων στο προσφυγικό. Οι λύσεις στο πρόβλημα δεν είναι ούτε οι φυλακές, ούτε οι φράχτες και τα στρατιωτικά μέτρα αλλά η καταπολέμηση των αιτιών που δημιουργούν μετανάστες, η ειρήνευση στην Μέση Ανατολή και ο μη εξοπλισμός από τους «ανησυχούντες» ισχυρούς του κόσμου όλων εκείνων που καταστρέφουν ζωές.
Οι Κορίνθιοι πολίτες , όπως και οι περισσότεροι Έλληνες έδειξαν – και δείχνουν – την αλληλεγγύη τους σε ανθρώπους που χρειάζονται την συμπαράστασή μας. Ας σβήσουμε επιτέλους μια από τις ντροπιαστικές στιγμές μας ως άνθρωποι και ως κράτος, την «Υπηρεσία Φύλαξης-Ελέγχου Κρατούμενων Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.) Κορίνθου».

protovoulia-politon-korinthou-den-kalestikan-oloi-oi-foreis-kai-sullogoi-videoΠρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών

shares