Έχουν μικρότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα

Έχουν μικρότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα

Ωφέλιμο είναι το κολατσιό στο σχολείο λένε οι Αμερικανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα τα παιδιά που τρώνε κολατσιό στο σχολείο, ακόμη κι αν έχουν φάει πρωινό στο σπίτι τους, οι πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, σε σχέση με τους συμμαθητές τους που δεν έχουν αυτή τη συνήθεια είναι πολύ μικρότερες.

Προηγούμενη μελέτη είχε συσχετίσει το πρωινό και το κολατσιό με καλύτερη υγεία γενικά, αλλά και με καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Τζινέτ Ικόβικς της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γιέηλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα παιδικής παχυσαρκίας «Pediatric Obesity», μελέτησαν περίπου 600 μαθητές γυμνασίου από 12 σχολεία.

Σύμφωνα με τη  μελέτη τα παιδιά που δεν τρώνε καθόλου – ή σπάνια- πρωινό ή κολατσιό, μπορούν να βάλουν παραπανίσια κιλά, σε σχέση με εκείνους τους μαθητές που  τρώνε  πρωϊνό σε σπίτι και σχολείο. τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο. Ακόμα όσοι τρώνε διπλό πρωινό, δεν είναι πιο παχουλοί σε σχέση με όσους τρώνε πρωινό μόνο μια φορά μέσα στη μέρα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι πρέπει να ενθαρρύνονται τα παιδιά να τρώνε διπλό πρωϊνό.

«Όσον αφορά τη σχέση πρωινού και βάρους, η μελέτη μας δείχνει ότι δύο πρωινά είναι καλύτερα από κανένα», ανέφεραν.