Έλλειψη σοβαρότητας καταλογίζει στην Περιφερειακή αρχή, σχετικά με τη μη ενημέρωση της αντιπολίτευσης για σοβαρά θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια και τα οποία έρχονται τελευταία στιγμή , πρόχειρα στις συνεδριάσεις, η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα».

Σε σχετική ανακοίνωση  που υπογράφει ο επικεφαλής της Νίκος Πατσαρίνος,  σημειώνει πως η επιλογή αυτή της Περιφερειακής Αρχής,  επαναλαμβάνεται σε κάθε συνεδρίαση και κρύβει σκοπιμότητα, αδυναμία, έλλειψη σοβαρότητας και κακοδιαχείριση στην αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων. Προσθέτει δε, πως  η Περιφερειακή Αρχή κινείται στοχεύοντας στην επικοινωνιακή πολιτική και τη διαμόρφωση πελατειακών σχέσεων.

Η ανακοίνωση

Έχει γίνει πλέον κανόνας, σοβαρά θέματα της Περιφέρειας που παρουσιάζουν προβλήματα ή έχουν «κολλήσει» να φτάνουν στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, εκτός ημερήσιας διάταξης και πολλές φορές χωρίς να υπάρχει καν εισήγηση γι’ αυτά. Ωστόσο εμείς καλούμαστε να ψηφίσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα συγκεκριμένα ζητήματα που επηρεάζουν σοβαρά τις ζωές των πολιτών, χωρίς να έχουμε την απαραίτητη ενημέρωση.

Την ίδια στιγμή υποβαθμίζεται ο ρόλος της Οικονομικής Επιτροπής καθότι δεν επικεντρωνόμαστε στα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα αλλά ασχολούμαστε, απροετοίμαστοι, για αρκετή ώρα, με πολλά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Κάτι αντίστοιχο αντιμετωπίσαμε και στην τελευταία συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης (25/10/2018) όπου φλέγοντα ζητήματα όπως η μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία, η παράταση συμβάσεων για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, η επισκευή του προσήνεμου μόλου Κυπαρισσίας, οι απευθείας αναθέσεις για αντιπλημμυρικά έργα, οι απορριπτικές αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης για πρόστιμα της Περιφέρειας και άλλα, ήρθαν για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης.

Η επιλογή αυτή της Περιφερειακής Αρχής, που επαναλαμβάνεται σε κάθε συνεδρίαση, κρύβει σκοπιμότητα και δείχνει αδυναμία, έλλειψη σοβαρότητας και κακοδιαχείριση στην αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων. Δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή κινείται στοχεύοντας στην επικοινωνιακή πολιτική και τη διαμόρφωση πελατειακών σχέσεων.

Για την «Πελοπόννησος Πρώτα»
ο επικεφαλής Νίκος Πατσαρίνος