Σοβαρές είναι οι ζημιές στην παραγωγή που έχουν προκληθεί από την έντονη χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές της Κορινθίας. Για τον λόγο αυτό  ‘όπως ενημερώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Φλώρο επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές από την έντονη χαλαζόπτωση, ώστε να καταγράψει τις ζημιές στις καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Η καταστροφική χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή Πηγαδάκι και Ξερόκαμπο στη Κλένια Κορινθίας, προχώρησε στο Χιλιομόδι και στ Αθίκια, ενώ απ τη πλευρά των Γερανείων έπληξε την περιοχή του Σχοίνου.

Η πρώτη εκτίμηση των ζημιών είναι, ότι στην ευρύτερη περιοχή της   Κλένιας και μέρος του Χιλιομοδίου επλήγησαν πάνω από 3.500 χιλιάδες στρέμματα και πάνω από 35.000 χιλιάδες ελαιόδεντρα, σημαντικός αριθμός καλλιέργειας πυρινόκαρπων  και καλλιέργειες με κηπευτικά. Στην περιοχή των Αθικίων επλήγησαν πάνω από 5.000 στρέμματα και πάνω από 60.000 στρέμματα ελαιόδεντρα. Στη περιοχή του Σχοίνου αδιευκρίνιστος αριθμός  εσπεριδοειδών και ελαιόδεντρων.

Η καταστροφή πάνω στη καρποφορία και κατά τη συγκομιδή της ελιάς ήταν τραγική.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και ζήτησε την άμεση παρέμβαση και αποτίμηση των ζημιών που είναι τεράστια και οδηγεί τους αγρότες μας σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ήταν ενήμερος για το θέμα και δεσμεύτηκε ότι οι υπηρεσίες του θα  προχωρήσουν  στην άμεση καταγραφή των ζημιών.

 

Οριοθέτηση περιοχών -έγκριση  χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για τις ζημιές  από την πυρκαγιά της 14ης Μαΐου 2017.

Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων ήταν η ζημιές που προκλήθηκαν σε κτήρια από την πυρκαγιά της 14ης Μαΐου 2017.

Όπως αναφέρεται σε ενημέρωση της αντιπεριφέρειας Κορινθίας έγινε η  οριοθέτηση περιοχών και  εγκρίθηκε η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών .

Αναλυτικά γνωστοποιείται:

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. ΔΑΕΦΚ/2893/Α325/29.09.2017 απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών – Οικονομίας & Ανάπτυξης – Οικονομικών – Υποδομών & Μεταφορών με ΑΔΑ 6Θ18465ΧΘΞ-6ΞΙ που αφορά στην οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από την πυρκαγιά της 14ης Μαΐου 2017 στη Δημοτική Ενότητα Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Παρακαλούνται οι πολίτες που έχουν πληγεί, να επικοινωνήσουν άμεσα με την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γενική Γραμματεία Υποδομών, Δ/νση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ) , Ι. Κόνιαρη 43 & Λ. Κατσώνη, 11471 Αμπελόκηποι, Αθήνα, τηλέφωνο επικοινωνίας με αριθμό κλήσης 2108704708, ώστε να υποβάλουν εγκαίρως αίτηση για διενέργεια αυτοψίας και έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού του πληγέντος κτιρίου για την αποκατάσταση ζημιών.