Τι κάνετε την Κυριακή 18/6 το απόγευμα; Θα περπατήσουμε το πρόσφατα ανοιγμένο μονοπάτι που ξεκινάει από το το Χαλκί Κορινθίας (13 χλμ από το Βραχάτι) και οδηγεί στο όρος Φωκάς (με την υπέροχη πανοραμική θέα σε Κορινθιακό και Σαρωνικό κόλπο, Ζήρεια, Ναύπλιο κ.α, αλλά και την πλούσια ιστορία του- από τη μεσαιωνική περίοδο!) Για να το γνωρίσουμε καλύτερα!

Πεζοπορία περίπου 2 ωρών, ήπιας δυσκολίας, έως την κορυφή του Φωκά και στάση στο παρεκκλήσι της Παναγίας αφιερωμένο στη Ζωοδόχο Πηγή. Κηρυγμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο της χώρας από το 1993, το ημισπηλαιώδες εκκλησάκι αποτελεί μέρος ενός μικρού συνόλου κτισμάτων που περιβάλλεται από λιθόκτιστα τείχη και θυμίζει στην υποδομή του μοναστήρι.

Γυρω στα 2 χιλιόμετρα πολύ μικρης δυσκολίας καθώς ειναι μια υψομετρικη διαφορα μόλις γύρω στα 400 μέτρα

Απαραίτητη προϋπόθεση: καλά παπούτσια πεζοπορίας γιατί το έδαφος ειναι πλέον ξηρό και έχει πετραδάκια, καπέλο, αντηλιακή, νερό, γυαλιά ηλίου. Τα παιδιά μπορούν να τα καταφέρουν αν κάνουν ήδη δραστηριότητες

Εάν θέλετε να έρθετε κι εσείς, το ραντεβού είναι στις 6μμ στην πλατεία του χωριού. Στις 6.30μμ εκκίνηση, & επιστροφή στο ίδιο μέρος γύρω στις 8.30μμ! Σας περιμένουμε!
Κόστος: 0 €
*Θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα / τραπέζωμα στην ταβέρνα του χωριού,  όπου ο κ. Michalis Iliopoulos από την Παραδοσιακή Ταβέρνα «Ο Σπήλιος»-Χαλκί Κορινθίας θα μας περιμένει με τσιπουράκι (έτσι για το καλό της πεζοπορίας!).

Διοργάνωση: Συνεργατικό Δίκτυο Τουρισμού Experience Corinthia

Δείτε χάρτη της περιοχής:

Δείτε ένα χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος  (που βρίσκεται το χωριό, το παρακάτω μέρος – «Χάβος» με τα πλατάνια,  το εκκλησάκι στο όρος Φωκάς κ.α.)

Δείτε φωτογραφίες από προηγούμενη πεζοπορία (πριν 1,5 μήνα)

 

 

shares