Το Ισλαμικό Κράτος  ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στο κέντρο του Παρισιού την Πέμπτη το βράδυ στα Ηλύσια Πεδία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οργάνωσης Amaq.

Το πρακτορείο ανακοίνωσε την ταυτότητα του ενός δράστη, λέγοντας ότι πρόκειται για τον μαχητή του Αμπού Γιουσίφ ο Βέλγος.

Από την επίθεση υπάρχουν επιβεβαιωμένα δυο νεκροί -ένας αστυνομικός και ένας εκ των δραστών, ενώ υπάρχουν δυο ακόμη σοβαρά τραυματισμένοι αστυνομικοί, αλλά κι ένας διερχόμενος τουρίστας (άγνωστης εθνικότητας) ελαφρά από σκάγια στο πόδι.

Ένας δεύτερος αστυνομικός φημολογείται πως υπέκυψε στα τραύματά του πριν λίγο, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ αλλά και την ίδια την γαλλική αστυνομία, ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών το διέψευσε

«Όλα τα στοιχεία που αφορούν την χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε αστυνομικούς στο Παρίσι υποδεικνύουν ότι πρόκειται για επίθεση που σχετίζεται με την τρομοκρατία», δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα παραμείνουν σε κατάσταση επαγρύπνησης κατά τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι σήμερα θα συγκληθεί επείγουσα συνάντηση των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, άμυνας και πληροφοριών.

Ο Ολάντ, ο οποίος δεν είναι υποψήφιος για τις εκλογές – των οποίων ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή – είπε, «θα βρισκόμαστε σε άκρα επαγρύπνηση, ιδιαίτερα σε σχέση με τις εκλογές».