Τιμωρία δέκα χιλιάδες ευρώ σε 65χρονη καρκινοπαθή που πουλούσε τα υπάρχοντα της για να αγοράσει τα φάρμακα της

Τιμωρία δέκα χιλιάδες ευρώ σε 65χρονη καρκινοπαθή που πουλούσε τα υπάρχοντα της για να αγοράσει τα φάρμακα της

Σε μια 65χρονη καρκινοπαθή, η οποία πουλούσε σε λαϊκή αγορά κάποια από τα λιγοστά της υπάρχοντα για να επιβιώσει ασκήθηκε στο ακέραιο… ο νόμος και η τάξη στη Θεσσαλονίκη. Για δεύτερη φορά  και μετά από την υπόθεση με τον καστανά ,σύμφωνα με το δημοσίευμα της efsyn.gr,  η αστυνομία συνέλαβε στη λαϊκή αγορά της Κίμωνος Βόγα στις 22 Δεκεμβρίου ,την ταλαιπωρημένη γυναίκα  η οποία έχει υποστεί μαστεκτομή .

Η παρανομία της σοβαρή …. είχε βγάλει  να πουλήσει προσωπικά της αντικείμενα ,την δική της ιστορία… για  να αγοράσει τα φάρμακα της  ,που η πολιτεία είναι ανίκανη να της χορηγήσει.

Για ένα κηροπήγιο, μια γυάλινη κανάτα και ένα δίσκο σερβιρίσματος ,  της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ ,ενώ  με πρωτόκολλο … τα κατάσχεσαν και  τα κατέστρεψαν!

Και δυστυχώς την άρρωστη γυναίκα, την έσυραν σε δύο αστυνομικά τμήματα, γιατί δεν διέθετε άδεια μικροπωλητή.

Όπως δήλωσε η ίδια: «Τέσσερα χρόνια πουλάω διάφορα αντικείμενα από το σπίτι μας στη λαϊκή, για να πληρώνω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω μετά τη μαστεκτομή. Πουλάω κεντήματα, πλεκτά, ό,τι μπορώ να φτιάξω, αφού άλλη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω. Τι να κάνω; Δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις στο Θεαγένειο. Κανένας δεν με είχε ενοχλήσει, με ξέρουν.

Ήρθαν αστυνομικοί στις 22 Δεκεμβρίου, μεσημέρι, μάλλον θα νόμιζαν ότι πουλούσα τσιγάρα, είμαι άρρωστη παιδιά, τους είπα, ευγενικοί ήτανε, με πήρανε, με πήγανε στο τμήμα στο Ντεπώ, κάθισα μέχρι τις 8 το βράδυ, με κοιτούσαν, δεν έλεγαν τίποτα, τι άλλο να πουν, ο νόμος, με παίρνουν ύστερα με πηγαίνουν σε ένα άλλο τμήμα, μεγάλο αυτό, τέλος της πόλης (εννοεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση), με κοιτούσαν πάλι, ευγενικοί ήταν, είχανε πάει μεσάνυχτα, θα είχανε περάσει κιόλας, σκοτάδι έξω, μαύρο, ερημιά, φοβήθηκα, τους λέω πώς θα πάω τώρα παιδιά μου στο σπίτι;

Δεν ξέρω αν ντράπηκαν, αλλά φιλοτιμήθηκαν με βάλανε σε ένα περιπολικό και με πήγανε μέχρι την πόρτα του σπιτιού, καλά Χριστούγεννα μου είπε ο αστυνομικός, επίσης παιδάκι μου του είπα, σε ευχαριστώ που με έφερες, καλά Χριστούγεννα. Γελούσα. Οταν χάνεις τα πάντα, γελάς. Μόνο ο άντρας μου στεναχωριέται, φοβάται μήπως με το πρόστιμο μας κάνουνε κατάσχεση στη σύνταξή του από τον ΟΓΑ, 380 ευρώ τον μήνα. Αυτά είναι όλα. Ευχαριστώ πολύ αυτούς που ενδιαφέρονται για μας».

Επιστολή στον αρμόδιο υπουργό θα στείλει ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση Μανώλης Λαμτζίδης ο οποίος τόνισε: «θα κάνω επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό, πρέπει πάντα να γίνεται αξιολόγηση και διαβάθμιση. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει τώρα, να κατασχέσει η Εφορία το σπιτάκι των ανθρώπων που έχουν ετήσιο εισόδημα 4.000 ευρώ;»