ΗΛΙΑΣ Α

Στη Διυπουργική Επιτροπή Μεγάλων Έργων,  που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου  και στη σύσκεψη  που έγινε υπό την Προεδρία του Υπουργού Επικρατείας Αλέξανδρου Φλαμπουράρη,με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ,τοποθετήθηκε ο  Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου Ηλίας Ανδρικόπουλος .

Το παρόν έδωσαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γεώργιος Σταθάκης, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιωάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρος Χαρίτσης και οι Δήμαρχοι Πελοποννήσου.

Οι υπουργοί ενημέρωσαν για τις βελτιώσεις της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία (που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής) και δέχθηκαν ερωτήματα και προτάσεις από τους Δημάρχους. Στην παρέμβαση του ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισε το γεγονός ότι η dιαδικασία της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, “έχει φτάσει στο σημείο μηδέν και επιβάλλεται να υπάρξει συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων (Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δημάρχων Πελοποννήσου) για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος”