Στη δημιουργία επτά νέων παιδικών χαρών προχωρά ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος. Η οριστικοποίηση του έργου, ήρθε καθώς υπέγραψαν  σύμβασης με την εταιρεία ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ PLAYGROUNDS A.E΄΄. Πρόκειται για τις κοινότητες Βέλου, Ταρσινών, Κοκκωνίου, Πουλίτσας, Καλεντζίου, Σουληναρίου και Χαλκίου.

Να σημειωθεί πως ήδη έχουν δοθεί σε λειτουργία οι παιδικές χαρές στις κοινότητες Βραχατίου και Ζευγολατιού.

Αξίζει να σταθεί κάποιος στην παιδική χαρά Βραχατίου, η οποία αποτελεί πραγματικό στολίδι σε όλο το Νομό.

Εκεί συναντάς μία παιδική χαρά, με μοντέρνο εξοπλισμό, που διαθέτει baby κούνιες για παιδιά προσχολικής ηλικίας και εφήβους, ενδιαφέροντα παιχνίδια, ενώ οι γονείς εύκολα μπορούν να συνδυάσουν τον καφέ τους με την διασκέδαση των παιδιών τους. Να σημειωθεί πως τη συγκεκριμένη παιδική χαρά την επισκέπτονται γονείς με τα παιδιά τους από άλλους κοντινούς δήμους αφού, η  θέα προς τη θάλασσα είναι μοναδική,   είναι μεγάλη , καθαρή, ασφαλής και τα παιδιά μπορούν να παίξουν και τρέξουν με την ψυχή τους.

Όλοι γνωρίζουμε την ωφελιμότητα των παιδικών χαρών, οι οποίες  αποτελούν  μοναδικές ¨οάσεις¨ παιχνιδιού  και διαμόρφωσης σημαντικών δεξιοτήτων , καθώς  και ευεργετικών επιδράσεων για τα παιδιά, γιατί εκεί μπορούν να παίζουν και να συναναστρέφονται με άλλα παιδιά από τη βρεφική ηλικία μέχρι και τα πρώτα σχολικά τους χρόνια.

Ξέρουμε ακόμη  πως δεν  είναι λίγα τα ερεθίσματα που λαμβάνει ένα παιδί στους χώρους αυτούς,  που αφορούν αισθήσεις και δεξιότητες. Επιδράσεις που δεν αφήνουν έξω και τους γονείς, οι οποίοι  έχουν τη δυνατότητα να  αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρονται  για υγιή ανάπτυξη και καλή διαπαιδαγώγηση, και φυσικά  εμείς, στηρίζουμε και επικοινωνούμε με χαρά τέτοιες κινήσεις των δημοτικών αρχών.

Τέλος  ο  Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος επεσήμανε πως σκοπός της δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία νέων παιδικών χαρών σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου προκειμένου τα παιδιά να παίζουν σε ένα ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον με ασφάλεια.