garides_ladolemono_top
Γιατί εκεί στον Βάλτο ξέρουν ….καλά από γαρίδες

Αυτή την εποχή, από το Μενίδι έως και τη Μπούκα ψαρεύονται οι διάσημες γαρίδες Αμβρακικού. Ο καλύτερος, λοιπόν, τρόπος για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι, είναι να κατέβουμε σε ένα λιμάνι στον Βάλτο, να προμηθευτούμε λίγες γαρίδες και να τις μαγειρέψουμε με αυτόν τον άκρως καλοκαιρινό τρόπο.

Η διαδικασία, λοιπόν, για τις γαρίδες Αμβρακικού λαδολέμονο έχει ως εξής.

Πλένετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε από το αντεράκι τους. Σε καμία περίπτωση δε αφαιρείτε το κεφάλι και το κέλυφος, δίνουν έξτρα, πολύτιμη νοστιμιά.

Τις βάζετε στο τηγάνι, να σιγοβράσουν, με λίγο νερό, περίπου έως τα 2/3, και τις γυρίζετε και από τις δυο πλευρές. Στο εν το μεταξύ ανακατεύετε το λάδι με το λεμόνι, λίγη ρίγανη και πιπέρι, εφόσον σας αρέσει.

Μόλις το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί προσθέτετε το λάδι με το λεμόνι, το αφήνετε μισό λεπτό , ίσα να ανακατευθούν οι γεύσεις, πασπαλίζετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό, και είναι έτοιμες.

Συνοδεύετε, ιδανικά, με δροσερό ουζάκι, καλή παρέα και φυσικά με φόντο τον Αμβρακικό κόλπο!

valtosprovince.com

shares