Οι Ηνωμένες Πολιτείες στόχευσαν συριακά μαχητικά, έναν αεροδιάδρομο και σταθμούς ανεφοδιασμού στην επίθεση με πυραύλους που έγινε σε συριακή αεροπορική βάση, είπε αμερικανός αξιωματούχος χθες.  Η επίθεση ήταν η απάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία που η Ουάσιγκτον αποδίδει στον σύρο πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

Οι 59 πύραυλοι “Τόμαχοκ” εκτοξεύτηκαν από τα πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία USS Porter και USS Ross που πλέουν ανατολικά της Μεσογείου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αμερικανικού Πενταγώνου η πυραυλική επίθεση ήταν στοχευμένη κι έπληξε μαχητικά αεροσκάφη, χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού, αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα.

Αντιδράσεις από τον κυβερνήτη της επαρχίας Χομς

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων στη Συρία, εξυπηρετεί τους σκοπούς των “ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων,” αλλά και του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, στη Συρία.

“Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δε θα αλλάξουν,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαραζί στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση. “Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία,” πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να υπάρχουν “μεγάλες ανθρώπινες απώλειες” από την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία.

Κατά την εκτίμηση του Ταλάλ Μπαραζί “υπάρχουν υλικές καταστροφές.”

Η Βολιβία ζητά την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Βολιβία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεδριάσει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, αναφορικά με την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας όπως γνωστοποίησε υψηλόβαθμος διπλωμάτης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του είχε γνωστοποιήσει ότι διέταξε τη διεξαγωγή πυραυλικής επίθεσης κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία, από την οποία εξαπολύθηκε επίθεση με χημικά όπλα, την Τρίτη.

Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε ότι η απόφασή του εξυπηρετεί “καίρια αμερικανικά εθνικά συμφέροντα” κατά του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Θετικές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στη Συρία

Η Εθνική Συμμαχία της Συρίας που ανήκει στην αντιπολίτευση, σχολίασε θετικά την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης.

H Εθνική Συμμαχία της Συρίας ελπίζει  επίσης ότι οι πυραυλικές επιδρομές κατά της Συρίας θα συνεχιστούν, προκειμένου να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης, αλλά και “η χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-topontiki.gr

shares