εθελοντες

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στην πλατεία της Γκούρας, στην κοιλάδα του Φενεού, δόθηκε η εκκίνηση της 7ης Αγωνιστικής Διάσχισης Ζήρειας ή με το διεθνές όνομα Garmin Ziria Skyrace και οι αθλητές έπρεπε να διανύσουν 30χλμ.
Ο στόχος της διοργάνωσης ήταν να δουν οι αθλητές ένα διαφορετικό και ίσως πιο απαιτητικό βουνό, που θα ζητά από τον δρομέα άνεση μα και αμέριστη προσοχή σε κάθε καιρική περιπέτεια. Μία περιπέτεια που θα συνδυάζει τεχνική αντοχή, ταχύτητα και δύναμη.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη αυτού του απαιτητικού αγώνα και συνεργάστηκε άψογα με την οργανωτική επιτροπή στα θέματα ασφαλείας.
Η υγειονομική κάλυψη, με την βοήθεια των τμημάτων Τρίπολης και Ναυπλίου, υλοποιήθηκε απο 37 εθελοντές Σαμαρείτες.

Ο σχεδιασμός βασίστηκε με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των εθελοντών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών και με αυτά τα δεδομένα δημιουργήθηκαν πέντε σταθερές ομάδες κατά μήκος της διαδρομής, μια ομάδα άμεσης επέμβασης και δύο ομάδες εφεδρείας με οχήματα, μία ομάδα περιπατητική από έμπειρους εθελοντές, μία ομάδα που στελέχωσαν το Ιατρείο της έναρξης-τερματισμού και το κέντρο επιχειρήσεων.
Το βουνό όμως έχει τους δικούς του νόμου οπότε οι αντίξοες συνθήκες που συνάντησαν οι αθλητές δεν τους επέτρεψαν να ολοκληρώσουν των αγώνα. Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης και οι Επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητών, αποφάσισαν την διακοπή του αγώνα στο 18ο χλμ, στο αθλητικό κέντρο