ναυτικοσ

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Διασυλλογικοί Αγώνες Αμεινόκλεια 2016 που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Άσσου το Σαββατοκύριακο 27 κ 28 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή του Κάτω Άσσου Κορινθίας.  Συμμετείχαν  32 αθλητές από 4 ναυτικούς ομίλους.

  Ο καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για τη διεξαγωγή των αγώνων και ολοκληρώθηκε το σύνολο των προβλεπόμενων ιστιοδρομιών ήτοι 6 στο σύνολό τους. Οι νικητές ανά κατηγορία σκαφών στην Γενική Κατάταξη είναι οι ακόλουθοι:

OPTIMIST: ΓΚΙΖΑΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ι.Ο. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

LASER RADIAL: ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΟ ΑΣΣΟΥ

LASER 4.7: ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΝΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Η έκπληξη που επεφύλασσε όμως  ο Ναυτικός Όμιλος Άσσου, τόσο στους αθλητές όσο και στους συνοδούς και παραβρισκόμενους θεατές, ήταν ότι πέραν των επίσημων προσκεκλημένων της τοπικής κοινωνίας παρευρέθησαν στη τελετή απονομής των μεταλλίων και απένειμαν μετάλλια οι ολυμπιονίκες μας Παναγιώτης Μάντης (Ολυμπιονίκης στα 470 στο Ρίο), Μιχάλης Πατενώτης (μέλος της ομάδας μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου του Nacra 17 στο Ρίο) και ο παγκόσμιος πρωταθλητής  στα 470 Υogev Yosef. Έτσι οι μικροί αθλητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα ινδάλματα τους, να φωτογραφηθούν μαζί τους και να αγγίξουν το Ολυμπιακό μετάλλιο αφού πρώτα  δεσμεύτηκαν ότι στο μέλλον κάποια στιγμή όχι μόνο θα τους φτάσουν αλλά και θα τους ξεπεράσουν .

Η παρουσία των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Άσσου στους αγώνες Αμεινόκλεια 2016 ήταν απόλυτα επιτυχημένη και πιστεύουμε ότι μετά την ολοκλήρωση και της χειμερινής περιόδου η οποία ξεκινάει τον Σεπτέμβρη θα ακολουθήσουν διακρίσεις τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε Πανελλήνιο.