Με προϋπολογισμό 20,7 εκατ. € δημοπρατούνται αντιπλημμυρικά έργα στο Λουτράκι.

Ανοίγει ο δρόμος για ένα μεγάλο έργο υποδομής ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και αφορά στη δημοπράτηση των αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή.

Η δημοπράτηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου, με προϋπολογισμό 20,7 εκατομμύρια ευρώ(με ΦΠΑ), συγχρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων), τη CEB (Κεντρική Αναπτυξιακή Τράπεζα) και το ΕΣΠΑ και αφορά στη διευθέτηση των ρεμάτων Κατουνίστρα, Πράθι και Καρέλη στον Νομό Κορινθίας καθώς και πρόσθετες εργασίες εντός αυτών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων που έχουν σημειωθεί.

 Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Ταγαράς  αναφέρει: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Γιώργο Καραγιάννη για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση να δημοπρατήσουν ένα τόσο μεγάλο έργο υποδομής καθώς η υλοποίησή του είναι απολύτως επείγουσα και αναγκαία για την προστασία οικισμών και οδικών αξόνων, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη.

Παρακολουθούμε το έργο σε κάθε βήμα της εξέλιξής του, αλλά δεν σταματούμε εδώ τις προσπάθειες και τον συντονισμένο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της περιοχής μας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μαζί για να αποκτήσει όλη η Κορινθία υποδομές υψηλών προδιαγραφών που θα παρέχουν πρώτιστα ασφάλεια όπως και ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιωργος Γκιωνης, δήλωσε:

«Σήμερα έχουμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας και γι΄αυτό ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά, καθώς η στήριξή του για τα μεγάλα έργα υποδομής που χρειάζεται ο Δήμος μας είναι αδιάκοπη. Η τεχνογνωσία του αλλά και η βαθιά του γνώση για τα προβλήματα που έχουμε, φέρνουν απτά αποτελέσματα!

Η δημοπράτηση των αντιπλημμυρικών έργων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς και οι πρόσθετες εργασίες στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου θα επιλύσουν τα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε».