Τι γίνεται με την  κατασκευή  του φράγματος Ασωπού

Τι γίνεται με την κατασκευή του φράγματος Ασωπού

Να ενημερωθεί για την πορεία του έργου κατασκευής Φράγματος του Ασωπού ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας. Ακόμα θέλει ενημέρωση για το ποια μέτρα θα πάρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που καθυστερούν πάρα πολύ καιρό. Ενώ κρίνει πως είναι αμφίβολη η ολοκλήρωσή του.

Κύριε Περιφερειάρχα…
Σοβαρά προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν στην πορεία κατασκευής και ολοκλήρωσης του έργου «Κατασκευή φράγματος Ασωπού».
Η παρατεταμένη και βαθειά καπιταλιστική κρίση και η ασυδοσία των κατασκευαστικών ομίλων που είχαν και έχουν αναλάβει την κατασκευή του έργου, κάνει αμφίβολη την ολοκλήρωσή του, με τις ανάλογες σοβαρές συνέπειες πρώτα και κύρια για τους εργαζόμενους στο έργο, τους αγρότες και τους κατοίκους στο νομό Κορινθίας, αλλά και για τα οικονομικά αφού, είναι έργο του ΕΣΠΑ και υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις χρονικές – νομικές και όχι μόνο.
Στην πορεία εκτέλεσης του έργου οι ανάδοχοι και οι υπεργολάβοι, παλαιότεροι και νεότεροι, ενώ είχαν εισπράξει από το κράτος σοβαρά ποσά, εκατομμύρια ευρώ, οφείλουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δεδουλευμένα στους εργαζόμενους (μισθοί, υπερορίες, εργασία Σαββάτου, Κυριακής, επιδόματα εορτών, αποδοχών αδειών και επιδόματα ασθένειας).
Ζητάμε και από εσάς και από την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου γραπτό ιστορικό του έργου, όπου να δίνονται στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του έργου, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, τους λογαριασμούς που έχουν πληρωθεί και όσους τυχόν εκκρεμούν, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο για την πορεία του έργου.
Ερωτάσθε επίσης:
• Ποια μέτρα θα πάρετε για να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Θα ενεργοποιήσετε τις διατάξεις του άρθρου 37 του Νόμου 3669/08 που προβλέπει ότι, αν ο ανάδοχος δεν εξοφλεί δεδουλευμένα, τότε η διευθύνουσα υπηρεσία συντάσσει καταστάσεις πληρωμής των οφειλομένων και πληρώνει απευθείας τους εργαζόμενους;
• Ποια μέτρα θα πάρετε για να ολοκληρωθεί το έργο και να μην καταντήσει άλλο ένα αμαρτωλό και στοιχειωμένο έργο στην Πελοπόννησο.
Τρίπολη 4-9-2015
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης
Νίκος Γόντικας