Νέα εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη οι δημοσιογράφοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για το ζήτημα του ασφαλιστικού τους φορέα (ΕΔΟΕΑΠ) και ζητούν άμεσα λύση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών  οι δημοσιογράφοι ζητούν να σωθεί άμεσα ο ΕΟΔΕΑΠ καθώς και οι εργοδότες να καταλάβουν ότι ¨το τζάμπα τελείωσε»

Επισημαίνουν δε πως οι εργαζόμενοι στον χώρο των ΜΜΕ απεργούν και ζητούν να διατηρηθεί και διευρυνθεί ένας ενιαίος ΕΟΔΕΑΠ, με πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις καθώς και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η απεργία πραγματοποιείται από τις 06:00 της Τρίτης 3 Οκτωβρίου 2017 έως τις 06:00 της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου.

Και τέλος τα διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων καλούν τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά και να περιφρουρήσουν την απεργία.

Η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

Ένα χρόνο μετά την κατάργηση του Αγγελιοσήμου με το Ν. 4387/2016 (Νόμος Γ. Κατρούγκαλου) ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται χωρίς χρηματοδότηση, αδυνατώντας έτσι να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του έναντι των συναδέλφων, οι οποίοι παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς περίθαλψη και επικούρηση. Η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει αμέσως σε νομοθετική ρύθμιση, που θα διασφαλίζει τη μακρόπνοη λειτουργία του Οργανισμού, ενώ οι εργοδότες, διασπασμένοι σε ομάδες, όσοι δεν μας εμπαίζουν, κωλυσιεργούν συστηματικά, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα έχουν στο διηνεκές εργαζόμενους ανασφάλιστους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως δεν έχει άλλο δρόμο να ακολουθήσει παρά τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης, 3 Οκτωβρίου 2017 έως τις 06.00 της Τετάρτης, 4 Οκτωβρίου 2017. 

Καλούμε τους συναδέλφους, όπου και αν εργάζονται, να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην αυριανή απεργία. Ζητούμε από την Κυβέρνηση να νομοθετήσει αμέσως και να δώσει λύση μακροπρόθεσμη και οριστική και οι εργοδότες να καταλάβουν επιτέλους ότι το τζάμπα τελείωσε. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ζητούν τα αυτονόητα. Δεν επιθυμούμε εξαιρέσεις και εύνοια. Θέλουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση όπως κάθε εργαζόμενος.

ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΤΩΡΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ