Σε αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι όλης της χώρας από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου

Σε αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι όλης της χώρας από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου

Σε 7 ήμερη αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι όλης της χώρας από τις 9 έως τις 15 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Η εφαρμογή του νέου κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από το νέο έτος αποτελεί σημείο αιχμής για την κινητοποίηση, ο οποίος σύμφωνα με τους δικηγόρους φέρνει τα “πάνω-κάτω” στην πολιτική δικαιοσύνη και όχι επιτάχυνση.

Ο Yπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση ,ενημέρωσε την Ολομέλεια ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε πριν από λίγες ημέρες ανταπόκριση των θεσμών για επανεξέταση διατάξεων του νέου Κώδικα. Πρόσθεσε δε πως οι εκπρόσωποι της Τρόικας δέχθηκαν να συζητήσουν τα λειτουργικά και πρακτικά προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν από την εφαρμογή του.

Με την σειρά του ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής τόνισε ότι ανέλαβε να ενημερώσει απευθείας τους εκπροσώπους των θεσμών για τα αδιέξοδα που θα προκαλέσει η εφαρμογή του νέου Κώδικα στα δικαστήρια, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε δικαστές, διοικητικό προσωπικό και υποδομές.

Σημείωσε ακόμη ότι έχει ήδη στείλει δύο επιστολές στο Υπουργό Δικαιοσύνης, με τις οποίες επισημαίνει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο Υπουργός να επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές στο ΚΠολΔ ώστε να αποκατασταθούν, όπως είπε, η δίκαιη δίκη και η ταχεία αλλά και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης που πλήττονται από το νέο Κώδικα.