Η Θεατρική Σκηνή  Κορίνθου «Ανέμη» παρουσίασε  για μια ακόμη φορά με επιτυχία το θεατρικό έργο του Μολιέρου,  «Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» στον Κουταλά Κορινθίας με το οποίο ταξιδεύουν σε όλο το Νομό.

Στο σημείωμα τους με αφορμή αυτή την εμπειρία τα μέλη της ομάδας αναφέρουν:

 Ήταν μια υπέροχη βραδιά! 

Αισθανθήκαμε εξαιρετική τιμή να δώσουμε  εμείς την πρώτη θεατρική παράσταση που δινόταν ποτέ στον Κουταλά .  Μας είχε προσκαλέσει ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΑΛΑ «η Αγία Τριάδα».

Το ακροατήριο, ήταν εξαιρετικό συμμετείχε στην παράσταση με όλη του την ψυχή κι αυτό ήταν που μας χαροποίησε ιδιαίτερα!  Θα θέλαμε να επιστρέψουμε στον Κουταλά με την καινούργια μας παράσταση , περισσότερο γιατί μας εντυπωσίασε η αυθεντικότητα των θεατών

Να μάθουμε περισσότερα για την «Ανέμη»

Η Θεατρική Σκηνή Κορίνθου «ΑΝΕΜΗ” δημιουργήθηκε το 2011 , από την επιθυμία να γνωρίσουμε το δυνατόν καλύτερα την τέχνη του θεάτρου, όχι μόνο από τη μεριά του ακροατήριου αλλά με τον άμεσο και βιωματικό τρόπο , σαν ενεργά μέλη μιας ομάδας που δρουν και αλληλεπιδρούν , προκειμένου να γνωρίσουμε και να ξεπεράσουμε τα όρια μας.

Όπως έλεγε ο Θεατράνθρωπος Κάρολος Κουν: «Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς , ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας»

Μέσα από πολλές και αντίξοες συνθήκες κυριολεκτικά από το Μηδέν, το όνειρο δύο ανθρώπων να δημιουργήσουν μια ομάδα που δεν θα εξυπηρετεί κανένα προσωπικό ή άλλο συμφέρον παρά μόνο την ανάγκη έκφρασης μέσα από την τέχνη του Θεάτρου, έφτασε στο σημείο να γίνει πραγματικότητα και να συσπειρώσει ανθρώπους με κοινούς  στόχους , αξίες και ενδιαφέροντα.

Οι παραστάσεις, φτάνουν στην… κρίση του κοινού μετά από πολλές , επίμονες και επίπονες πρόβες , έτσι ώστε , το αποτέλεσμα να ικανοποιεί πρώτα εμάς  και μετά τους θεατές που παρακολουθώντας τες μοιράζονται τη λαχτάρα και το πάθος μας…

Κάποια από τα έργα που έχουμε παρουσιάσει , είναι :

«ΕΝΑ ΚΑΠΕΛΟ ΓΕΜΑΤΟ ΒΡΟΧΗ» του Μάικλ Γκάτσο.

«ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ» των Ρέππα – Παπαθανασίου.

«ΖΗΤΕΊΤΑΙ ΘΕΙΑ» της Μαριέλλης Μανωλίδου – Σφακιανάκη

«ΤΑ ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ» του Νικολάι Γκόγκολ

«ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» του Νηλ Σάιμον

Αυτή την εποχή «Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» του Μολιέρου που ανέβηκε στο τέλος Μαρτίου,  σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην περιοδεία που πραγματοποιεί.