Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί στο  βιβλιοπωλείο «Κουκίδα». Πρόκειται  για τη νέα συλλογή διηγημάτων του Γιάννη Παλαβού, με τίτλο «το παιδί».

Στο έργο  οι αναγνώστες  θα συναντήσουν, Παιδιά, Γονείς, Αλεπούδες, Σπουργίτια, Χωράφια, Αγίους.
Δώδεκα διηγήματα, καρποί μιας κερασιάς που ανθίζει κάτω απ’ το νερό.
Το ραντεβού ορίστηκε για την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στις 6.00 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν  η συγγραφέας Ελένη Στελλάτου  και ο Γιάννης Παλαβός.

Ο Γιάννης Παλαβός γεννήθηκε το 1980 στο Βελβεντό Κοζάνης. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο. Έγραψε τις συλλογές διηγημάτων «Αληθινή αγάπη και άλλες ιστορίες» (IntroBooks, 2007) και «Αστείο» (Νεφέλη, 2012), που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος και το Βραβείο Διηγήματος του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης». Επίσης, σε συνεργασία με τον Τάσο Ζαφειριάδη, έγραψε το σενάριο των κόμικς «Το πτώμα» (Jemma Press, 2011) και «Γρα-Γρου» (Ίκαρος, 2017), τα οποία εικονογράφησε ο Θανάσης Πέτρου. Το «Γρα-Γρου» τιμήθηκε με τα βραβεία Καλύτερου Κόμικς και Σεναρίου στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς. Επιμελήθηκε την επανέκδοση της συλλογής αφηγημάτων του Αθανάσιου Θ. Γκράβαλη με τίτλο «Σπασμένες κολώνες» (Μυτιλήνη, 1930 – επανέκδοση: Νεφέλη, 2019) και μετέφρασε Τομπάιας Γουλφ, Φλάνερι Ο’ Κόνορ, Μπρις Ντ’ Τζ. Πάνκεϊκ, Ουάλλας Στέγκνερ και Ουίλλιαμ Φώκνερ.


Βιβλιοπωλείο ΚΟΥΚΙΔΑ, Απ. Παύλου 64, Κόρινθος (τηλ. 27410.72589)