skoupidia33

Μια τοποθέτηση του επιχειρηματία Δημήτρη  Ραψωματιώτη σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Κορινθίων και τα όσα ειπώθηκαν σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ,  οδήγησε τον επικεφαλής της  «Πρωτοβουλίας αλληλέγγυων Πολιτών» Παναγιώτης Ψηλογιαννόπουλο να εκδώσει δελτίο τύπου. Με την σειρά του ο κ.Ραψωματιώτης στην προσωπική του σελίδα στο fc έκανε ανάλογη ανάρτηση που απαντά στον κ. Ψηλογιαννόπουλο.

rapswmatiwths-o-thesmos-tou-epimelhthriou-prepei-na-parei-thn-aksia-pou-tou-armozei

1η Αναρτηση Ραψωματιώτη.

 %cf%81%ce%b1%cf%88

 

p-cilogianno

Δελτίο τύπου «Πρωτοβουλίας αλληλέγγυων Πολιτών»

  » Δεν διαλέξατε στο σωστό τρόπο ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού κε Ραψωματιώτη».

Όταν έχετε πιαστεί με το «ταγάρι στη μασχάλη», δηλαδή με τα απορρίμματα άλλων δήμων που διαχειρίζεται η εταιρία σας  στη χωματερή του Χιλιομοδίου, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του δημάρχου και του αντιδημάρχου καθαριότητας, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, σας πείραξε η αναφορά μας ότι δεν έχει παραδοθεί ούτε ένα κιλό κομπόστ στο δήμο Κορινθίων. Οφείλουμε λοιπόν να απαντήσουμε στην ανάρτησή σας που έγινε άρθρο στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο θεσμικός μας ρόλος είναι να ασκούμε έλεγχο στη δημοτική αρχή και να προασπίζουμε τα συμφέροντα των πολιτών, δεν είναι οι επισκέψεις σε εταιρείες. Αυτό το  είχαμε ζητήσει στην διαπαραταξιακή για τα απορρίμματα επιθυμώντας να επισκεφτούμε το χώρο, ως επιτροπή όμως. Το γιατί δεν έγινε αυτό ας ρωτήσετε τον αντιδήμαρχο κο Μελέτη που είχε την ευθύνη του συντονισμού της. Από τον κο Μελέτη έχουμε ενημερωθεί πως δεν υπάρχει ούτε ένα επίσημο έγγραφο της εταιρείας σας με τις παρατηρήσεις που κάνετε στην ανάρτησή σας στο θέμα της πιλοτικής κομποστοποίησης. Σύμφωνα δε με τα οικονομικά στοιχεία του δήμου έχετε παραλάβει περίπου 400 τόνους οργανικών απορριμμάτων αξίας 10500 ευρώ σε διάρκεια περίπου ενός έτους, από  τους οποίους, σύμφωνα με την τοποθέτηση σας εναντίον μας,  δεν έχετε επιστρέψει κάποια ποσότητα κομπόστ στο Δήμο γιατί τώρα διαπιστώνετε πως δεν μπορείτε να κάνετε κομποστοποίηση.

Όσο για τη διαφορά οικιακής –  βιομηχανικής κομποστοποίησης για την οποία μας βρίσκετε «αδιάβαστους», απαντήστε μας στην εξής απορία: Ήταν ενήμερος ο δήμος Κορινθίων και συμφώνησε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο χρειάζονται 180 – 200 τόνοι σε 2 – 3 ημέρες; Εσείς ως επιχειρηματίας περιμένατε αυτές τις ποσότητες από τον Δήμο σε πιλοτικό πρόγραμμα και από ποια σύμβαση προκύπτει; Και επειδή εμείς πιστεύουμε πως αυτά είναι δικαιολογίες, δεν μπορούν να αναμειχθούν κομποστοποιήσιμα απορρίμματα από διαφορετικούς δήμους ή δε κάνετε κομποστοποίηση ως εταιρία;

Για την αποδοτικότητα της δουλειάς της δημοτικής αρχής στην ποιότητα των υλικών αλλά και τη συλλογή τους έχουμε κάνει επανειλημμένα την κριτική μας και στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημόσια άρα οι αστοχίες της δημοτικής αρχής δεν πρέπει να γενικεύονται προς όλο το ΔΣ και ιδιαίτερα σε εμάς που στηρίξαμε το πιλοτικό πρόγραμμα σαν αρχική και δοκιμαστική διαδικασία που προέκυπτε από απόφαση του προηγούμενου ΔΣ (Αύγουστος 2014).

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι το μάθημα που πήραμε από το πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης είναι ότι η ανακύκλωση και η ολοκληρωμένη διαχείριση  δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επιχειρηματικής δράσης για ίδιον όφελος αλλά υπόθεση των πολιτών και του δήμου. Είναι υπόθεση σχεδιασμού και μακροχρόνιας ενασχόλησης, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος. Εμείς για αυτό ασχολούμαστε και θα συνεχίσουμε  να ελέγχουμε αλλά και να προτείνουμε λύσεις.»

Η απάντηση Ραψωματιώτη

«Κύριε Ψιλογιαννόπουλε,

Σ’ έναν άνθρωπο με εμφανή εμπάθεια κατά της επιχειρηματικότητας, συνήθως δεν υπάρχει λόγος απάντησης σε ό,τι γράφει. Η οικογένειά μου όμως και οι οικογένειες των 50 εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας, δεν μου επιτρέπουν να σιωπήσω.

Όσο και να προσπαθείτε να κρύψετε την αδιαφορία και την αδυναμία σας να κατανοήσετε τα αποτελέσματα του λεγόμενου «πιλοτικού κομποστοποίησης», θα μπορούσατε, ίσως, να ρωτήσετε τους πολίτες της Κορίνθου, αν το κατάλαβαν, και τι ακριβώς υπήρχε τελικά στους κάδους με το κίτρινο καπάκι.

Οι πολίτες της Κορίνθου θα σας κρίνουν, πολιτικά, όχι εγώ.

Οι πολίτες της Κορίνθου αντιλαμβάνονται καλύτερα τους λόγους που ο κος  Μελέτης δεν ήθελε, και τελικά το κατάφερε να μην έρθετε στις μονάδες μας και να μην καταλάβετε την πραγματικότητα, εμείς δεν έχουμε καμία ανάγκη επιβεβαίωσης.

Ως προς την αναφορά σας για «ταγάρι», προφανώς κάτι θα γνωρίζετε για ταγάρια, όμως και πάλι, «αδέκαστε» …. πολιτικέ …., κρίνατε …., αποφασίσατε …., καταδικάσατε …., χωρίς καν να ρωτήσετε την άλλη πλευρά.

Έτσι λοιπόν, σας λέω ότι τη συγκεκριμένη μέρα στο Χιλιομόδι το φορτηγό μας βρισκόταν εκεί, όχι μόνο εν γνώσει, αλλά και κατ’ εντολή του Δήμου.

Μήπως θα έπρεπε να ρωτήσετε τον κο Μελέτη ποιος έδωσε την εντολή σ’ εμάς να πάει το φορτηγό, και μάλιστα να περιέχει υλικά σε σακούλες και όχι δεματοποιημένα, και ποιος έδωσε την εντολή στο χειριστή του μηχανήματος  ν’ αφήσει ανοιχτή την είσοδο ;

Τα πολιτικά σας παιχνίδια και οι συμφωνίες σας θα πρέπει να περιορίζονται και να μην φτάνουν στην προσπάθεια καταστροφής των επιχειρήσεων, με μισές αλήθειες και με δήθεν αποδείξεις από δηλώσεις αμφιλεγόμενες και αμφισβητούμενες,     οι οποίες, έτσι και αλλιώς, θα κριθούν στα δικαστήρια και όχι φυσικά από εσάς.

Δεν μπορεί να υπάρχει κράτος με μόνο υπαλλήλους και κρατικοδίαιτες   επιχειρήσεις, η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα και μόνο, φέρνει και την επιβίωση και την ανάπτυξη, και η στήριξή της είναι υποχρεωτική από τους πολιτικούς του σήμερα.

Ραψωματιώτης Δημήτρης

shares