Σε ισχύ τίθενται περιοριστικά μέτρα με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην κοινότητα του Αμπελώνα του δήμου Τυρνάβου  Λάρισας, μετά από εντολή του  Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και  σε συνεννόηση  με τον καθηγητά Σωτήρη Τσιόρδα  και τον  Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου , ώστε να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί η διασπορά των επιπτώσεων του covid-19.

Αυτά είναι:

-Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

 -Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τέλος  θα υπάρξει συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα θα έχουν  10 ημερών και από τις 06.00 της Δευτέρας 10/08/2020 έως και την Πέμπτη  20/8/2020 και ώρα 06.00.