Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς  στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη σχετικά με τον κορονοϊό το απόγευμα της Παρασκευής.

Μέτρα που έχουν να κάνουν με το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής πώλησης, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, από τα μεσάνυχτα έως και τις 5 το πρωί, στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων όπως είναι η Ημαθία, το Κιλκίς, η Πέλλα, η Πιερία, η  Χαλκιδική, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η  Ζάκυνθος, η Λέσβος και η Μύκονος.

Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Στις παραπάνω περιοχές, αλλά και σε όσες βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ΠΕ, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας, Κερκυρας, και στους δήμους Βόλου, Σαντορίνης, Ρόδου, Κω στην Πάρο και την Αντίπαρο), επιτρέπεται  το takeaway, το drivethrough και το delivery, με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από τις 5 το πρωί του Σαββάτου 25/9 έως και τις 4 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το news247.gr, προσαρμόζεται το ωράριο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης: Πλέον θα παραμένουν κλειστά από τα μεσάνυχτα, έως τις 5 το πρωί και όχι τις 7.

Έκτακτα μέτρα στα Τρίκαλα

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, η Π.Ε. Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στην περιοχή.

Αυτό συνεπάγεται: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης εκδηλώσεων, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων τόσο σε ανοιχτούς, όσο και σε κλειστούς χώρους, υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Έως τέσσερα άτομα ανά τραπέζι σε χώρους εστίασης και έως 6 εάν πρόκειται για συγγενείς.

Παραμένει σε ισχύ η αναστολή των χώρων διασκέδασης και εστίασης από τα μεσάνυχτα και πλέον έως τις 5 το πρωί.