Σε απαγόρευση κυκλοφορίας προχώρησε η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης , στο διάγγελμα του πριν από λίγη ώρα.

«Έδωσα εντολή να απαγορευτούν όλες οι άσκοπες μετακινήσεις και ενημέρωσα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς. Στο όνομα του συλλογικού καλού προχωρώ σε αυτή την απόφαση», είπε ο πρωθυπουργός στο ξεκίνημα του μηνύματός του.

Ο Πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Από αύριο το πρωί στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνο όσοι κατευθύνονται προς και από την εργασία τους, η μετάβαση για ψώνια για τρόφιμα, στο φαρμακείο, όποιοι πηγαίνουν σε γιατρό, όποιοι βγαίνουν για άσκηση ανά δύο ή όποιοι βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους».

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους έντυπο, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  με το οποίο θα δηλώνουν πού πηγαίνουν, καθώς και ταυτότητα ή διαβατήριο.

Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνει η ΕΛΑΣ, η Δημοτική Αστυνομία και το λιμενικό, ενώ για τους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

«Δική μου επιλογή είναι μόνο μία. Η υγεία των Ελλήνων. Δεν θα αφήσω μερικούς επιπόλαιους να ρισκάρουν την ασφάλεια των πολλών. Στόχος είναι να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Το μεγαλύτερο όπλο, κατά του αόρατου εχθρού, ειναι η δική μας συμπεριφορά. Η παραμονή στο σπίτι δεν είναι περιορισμός, αλλά κατάθεση σεβασμού στο σύνολο. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε όλα τα αποθέματα υπομονής. Ελλάδα είμαστε όλοι. Ας την προφυλάξουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.