Μια ακόμη ποδηλατική εξόρμηση  πραγματοποιεί την Κυριακή 29 Απριλίου η ομάδα του Κορινθιακού  Ποδηλατικού  Ομίλου. Η εκκίνηση θα γίνει  στις 8 το πρωί από την Πλατεία Περιβολάκια  και προορισμός η Λίμνη Βουλιαγμένη.

Οι εξορμήσεις είναι συνεχείς  με έντονο αθλητικό ενδιαφέρον όπως κάθε μια που προγραμματίζεται. Μια τέτοια ήταν και της περασμένης Κυριακής εντός έδρας, όπου με  ανηφορικό χρονόμετρο,  ποδηλάτησαν σε μια μαγευτική  αλλά απαιτητική διαδρομή μέσα από τα χωριά Λουτρά Ωραίας Ελένης -Γαλατάκι- Αθίκια- Αι.Γιάννης….
Συνδιοργανωτής  με τον Κορινθιακό Ποδηλατικό Όμιλο η  ΠΕΠΑ – Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών & Ερασιτεχνών
Ο αθλητής  της ομάδας Βασίλης Μπελέρης κατάφερε το καλύτερο χρόνο της ημέρας, κερδίζοντας έτσι την γενική και την κατηγορία Μάστερ Α.
Ο Αναστάσης Δημητρίου κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ και ο αθλητής  Κώστας Γεωργακόπουλος, την έκτη θέση στη κατηγορία Μάστερ Α.
Ο Κορινθιακός Ποδηλατικός Όμιλος χρονολογείται από το 2013. Έπειτα από την έγκριση του καταστατικού της ομάδας, από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, αποτελεί την πρώτη ομάδα ποδηλασίας της Κορίνθου αλλά και του νομού.

Αριθμεί ήδη 40 αθλητές ποδηλάτες, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στις καθημερινές προγραμματισμένες προπονήσεις, στους δρόμους της πόλης μας.

Η συμμετοχή του συνόλου των αθλητών , τις περισσότερες φορές, σε διοργανώσεις αγώνων ποδηλασίας ανά την Ελλάδα, αποτελεί δείγμα ανάπτυξης τόσο της ποδηλασίας αλλά και του αθλητικού και ομαδικού πνεύματος που καλλιεργείται στην πόλη μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του συλλόγου πρωταγωνιστούν σε αρκετές από τις διοργανώσεις όπου λαμβάνουν μέρος, με σημαντικές, τόσο για τα ίδια τα μέλη όσο και για το σύνολο του συλλόγου, διακρίσεις.

Όπως αναφέρουν στο εισαγωγικό τους σημείωμα,  σκοπός του Συλλόγου είναι η καλλιέργεια και η διάδοση της ποδηλασίας, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα. Η ομαδικότητα, ο ευγενής συναγωνισνμός αλλά και το φίλαθλο πνεύμα, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν το σύλλογό μας, θέλοντας να προάγουμε μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή.

Παράλληλα, όλα τα μέλη του συλλόγου, συμβάλλουν με την συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες , στη συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των προσωπικών τους δυνατοτήτων.

Σημαντική, επίσης, θεωρείται η συμβολή του συλλόγου , στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κορίνθου.

Η πρόοδος, η ανάπτυξη, η διάδοση αλλά και η εφαρμογή του αθλητισμού, ιδίως στους νέους, αποτελούν γνώμονα για το σύλλογό μας , αφού στοχεύουν σε ένα καλύτερο τρόπο ζωής και σύγχρονης πολιτιστικής αντίληψης.