Τρεις προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με την υπουργό Λίνα Μενδώνη στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα  180.000 ευρώ, με τις δύο να αφορούν στην Κορινθία και η τρίτη στη Μεσσηνία.

Οι δύο συμβάσεις που αφορούν στην Κορινθία,είναι:

α) η πρώτη προϋπολογισμού 60.000 ευρώ μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπουργείου Πολιτισμού έχει ως αντικείμενο την σύνταξη μελετών στο πλαίσιο της προστασίας, ανάδειξης και επανάχρησης του αρχοντικού Νοταρά στα Ανω Τρίκαλα, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και

β) η δεύτερη προϋπολογισμού 80.000 ευρώ μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπουργείου Πολιτισμού και Μητρόπολης Κορίνθου έχει ως αντικείμενο την αποκατάσταση των όψεων και τοπικές επισκευές στον ναό της Αγίας Τριάδας στο Βασιλικό του Δήμου Σικυωνίων. Με την δεύτερη σύμβαση επέρχεται τροποποίηση αναφορικά με την επέκταση του φυσικού αντικειμένου και την χρονική παράταση.

Η προγραμματική σύμβαση που αφορά στη Μεσσηνία, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπουργείου Πολιτισμού και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει ως αντικείμενο την επιφανειακή αρχαιολογική έρευνα στην Ανω Μεσσηνία.