Χωρίς να αφήνει να πάει τίποτε από τα λεγόμενα του δημάρχου Κορινθίων Αλ. Πνευματικού χαμένο… ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης προχωρά στο κλείσιμο των χωματερών στην Περιφέρεια με πρώτη και καλύτερη αυτή του Χιλιομοδίου. Κίνηση  με την οποία απαντά σαφώς  στον Πνευματικό δημιουργώντας παράλληλα και σοβαρό πρόβλημα για το που θα  εναποτίθενται τα σκουπίδια του Δήμου Κορινθίων όλο αυτό το διάστημα.

Ωστόσο ο Περιφερειάρχης ανακοινώνει  χωρίς να ενημερώσει  που θα πάνε τόσοι όγκοι σκουπιδιών , αφού κλείνει  τις χωματερές για να λύσει όπως λέει την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων η οποία βεβαίως δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη  να δούμε τι έχει να προτείνει ο δήμαρχος Κορινθίων. Ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις του; Θα παραμείνει στις θέσεις του; Πως θα λύσει το πρόβλημα που σίγουρα χωρίς άμεσες ενέργειες θα πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Πάντως στη δεδομένη κατάσταση καλό θα είναι  να  σταματήσουν  και οι δυο αυτοδιοικητικοί επιτέλους το παιχνίδι της κυριαρχίας να  συνεννοηθούν, να ενδιαφερθούν πραγματικά  και απτά για το πρόβλημα , γιατί δεν θα δεχτούν οι Κορίνθιοι να δουν βουνά από σκουπίδια έξω από τις πόρτες τους και δεν θα επιτρέψουν να γίνουν σαν την Τρίπολη το 2015.

Η ανακοίνωση

«Ολοκληρώνουμε το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, αποκαθιστώντας αυτούς που δεν είχαν καταγραφεί με ευθύνη των Δημοτικών Αρχών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας τους καταγράψαμε και εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα αποκατάστασής τους».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ακόμα ότι με το έργο αυτό αποκαθίστανται οι ΧΑΔΑ, οι οποίοι ενώ ήταν κλειστοί με διοικητικές αποφάσεις, συνέχισαν να χρησιμοποιούνται μέχρι την εκκίνηση της αποκατάστασής τους με αποτέλεσμα να αλλάξει το ανάγλυφο και να απαιτούνται σημαντικές προσαρμογές.

Σύμφωνα επίσης με τη συμπληρωματική αυτή σύμβαση δίνεται λύση στο πρόβλημα των δεμάτων που είχαν τοποθετηθεί κατά παρελθόντα χρόνο στους ΧΑΔΑ «Σταυρός» στο Κρανίδι και «Άγιος Νικόλαος» στην Πύλο. Οι λοιποί ΧΑΔΑ που θα αποκατασταθούν είναι στις θέσεις «Κάτω Κολοβός» στο Χιλιομόδι του Δήμου Κορινθίων, ο οποίος μάλιστα καιγόταν πρόσφατα για πολλές μέρες, «Προφήτης Ηλίας» στο Δήμο Οιχαλίας, «Αλιμάκι – Λυκόχωρος» στο Δήμο Τριφυλίας, «Λιμενικά» στο Δήμο Μεσσήνης και «Σκούρτιζα – Ασπρόχωμα» στο Δήμο Λουτρακίου.