«Παραλύει» η χώρα - Ποιοι απεργούν

«Παραλύει» η χώρα – Ποιοι απεργούν

«Παραλύει » όλη η χώρα  την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, καθώς έχει προγραμματιστεί γενική απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό.
ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματικών και επιστημόνων βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.
Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθούν και σήμερα, μία από το ΠΑΜΕ και μία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια. Αυτή τη φορά πάντως θα πραγματοποιηθεί και τρίτη συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 από ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι).
Ποιοι συμμετέχουν
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι)
Αυτοκινητιστές ταξί
Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος.
Νέοι επιστήμονες (γιατροί, κτηνίατροι ,δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, οδοντίατροι, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, φοροτεχνικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί).
Ελεύθεροι επαγγελματίες
Αγρότες:
Με τα μπλόκα σε πλήρη εξέλιξη, συνεχίζοντας να κόβουν την Ελλάδα στα δύο, Οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης, μαζί με τους παραγωγούς.
Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά
ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ
ΠΟΕ – ΟΤΑ
Αστικές συγκοινωνίες:
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη
• Δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου
• Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
• Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.
Μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.
Οι γιατροί συμμετέχουν στην απεργία:
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ
Δεμένα πλοία για 48 ώρες:
Νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).