Νέα επιδείνωση του καιρού

Νέα επιδείνωση του καιρού

Eπιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, αρχίζοντας από τα Δυτικά.
Η ΕΜΥ στην πρόβλεψη της αναφέρει πως σήμερα από τις βραδινές ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην Κεντρική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι που θα πνέουν νότιοι θα ενισχυθούν από τις βραδινές ώρες στα δυτικά στα 8 και πρόσκαιρα τοπικά στα 9 μποφόρ.
Για αύριο Παρασκευή, η ΕΜΥ προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκτός από τη Δυτική Ελλάδα και στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και τη δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Το Σάββατο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν, πρώτα στα βόρεια και το απόγευμα βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Οι νότιοι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.
Τέλος θα συνεχιστούν κατά περιόδους οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας.