Σημείο αναφοράς το Αρκαδικό ιδεώδες

Σημείο αναφοράς το Αρκαδικό ιδεώδες

Με πολλές ελπίδες κατατέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού η υποψηφιότητα της Τρίπολης, για την ανάληψη του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, με βασικό μήνυμα τη φράση «in Arcadia».
Ο φάκελος υποψηφιότητας του TRIPOLIS-ARCADIA 2021, έχει αναφορές όχι μόνο στην πρωτεύουσα του Νομού, Τρίπολη ,αλλά το σύνολο της Αρκαδίας.

Σταθερό σημείο αναφοράς το Αρκαδικό Ιδεώδες, το οποίο επιλέχθηκε ως κεντρικό μήνυμα, που θα σφραγίσει επικοινωνιακά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα συνυφαίνει αισθητικά όλες τις δράσεις της υποψηφιότητας.

«Η Τρίπολη θεωρεί το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ως μια πολύτιμη ευκαιρία. Η απόφασή μας να διεκδικήσουμε τον τίτλο για το 2021 αποτελεί μια σταθερή δέσμευση και στηρίζεται στην ισχυρή βούληση, για τη ενεργή συμμετοχή μας στην πορεία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής ,σχετικά με την  κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας»

Σημείωσε δε  πως, «Ο φάκελος της Τρίπολης είναι το αποτέλεσμα μακράς διαβούλευσης και «εκφράζει την συλλογική πίστη των Αρκάδων πως έχουν το δικό τους ρόλο σε ένα μεγάλο πολιτιστικό διάλογο που έχει ανάγκη η Ευρώπη και η παγκόσμια κοινότητα».

Υπογράμμισε ακόμη πως » Η ευρωπαϊκή ταυτότητα της Αρκαδίας έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα, ικανό να της προσφέρει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική πολιτιστικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης»
Τέλος τόνισε πως, «η TRIPOLΙS-ARCADIA 2021 μπορεί να είναι το ορόσημο ενός μεγάλου κύκλου του ευρωπαϊκού πνεύματος, και μια μεγάλη γιορτή για όσους θέλουν να βρεθούν πραγματικά ή μεταφορικά στην Αρκαδία».

shares