Έρχονται και φέρνουν μαζί τους την Άνοιξη, την ελπίδα, το φως, τους ήχους και την ομορφιά, ο λόγος για τα χελιδόνια , μα φέτος δεν τους περίμενε λιακάδα, και ζεστή αγκαλιά .

Στον ερχομό τους βρήκαν κρύο, αέρηδες, βροχές και χιόνια. Ούτε και για τα χελιδόνια και τα άλλα αποδημητικά πουλιά η φετινή Άνοιξη είναι ιδία με εκείνες των προηγούμενων ετών.

Τις τελευταίες  ημέρες  χιλιάδες χελιδόνια και άλλα μεταναστευτικά πουλάκια όπως αναφέρει  ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», πέφτουν εξαντλημένα λόγω της κόπωσης του ταξιδιού, σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες. Στην ΑΝΙΜΑ οι κλήσεις από όλη τη χώρα είναι συνεχείς με καταιγιστικό ρυθμό. Σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως όσον αφορά σε σταχτάρες, με οδηγίες μας οι άνθρωποι που τα βρίσκουν τα κρατούν κάποιες ώρες να ξεκουραστούν και να ζεσταθούν και τα ελευθερώνουν. Πολλά πεθαίνουν όμως και άλλα τόσα έρχονται στην ΑΝΙΜΑ.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό στην Αργολίδα, όπου περιμένουν όσα χελιδόνια καταφέρουν  οι συνεργάτες τους να διασώσουν από το περιστατικό στην Αργολίδα, από όπου και η φωτογραφία.

Η εικόνα συγκλονιστική , χιλιάδες χελιδόνια κάθονταν στο οδόστρωμα εξαντλημένα από το ταξίδι και τον κακό καιρό. Ο συνεργάτης  της «ΑΝΙΜΑ» Στέλιος Κυριακού κάτω από τις  οδηγίες των επιστημόνων ,  περισυλλέγει όσα είναι ζωντανά και απομακρύνει τα νεκρά, ώστε να μην αποτελούν ‘κράχτη» για τα υπόλοιπα.

foto: argonafplia.gr