IMG_8954 Με την βοήθεια του Θεού θα εορτάσουμε και φέτος την σεπτή μνήμη του Αποστόλου Παύλου του Ουρανοβάμονος, του Ιδρυτού, Προστάτου της Τοπικής Αποστολικής Εκκλησίας μας και Πολιούχου Κορίνθου. Όπως κάθε χρόνο, η Ιερά Μητρόπολή μας διοργανώνει κι εφέτος τα «Ι΄Κορίνθου Παύλεια 2016». Επιθυμώντας να σας ενημερώσουμε για τις εορταστικές αυτές εκδηλώσεις ανακοινώνουμε τα κάτωθι:

Την Κυριακή 19 Ιουνίου (της Πεντηκοστής)  στις 7:00 το πρωί στον Καθεδρικό  Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία θα σηματοδοτήσει την έναρξη των «Ι΄ Κορίνθου Παυλείων 2016», Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει ο Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου  στις 8:00 το απόγευμα στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των εν τη Κορινθία Αγίων, εις τα προπύλαια του Ιερού Ναού.  Θα ακολουθήσει Δέηση.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ενδόξου Ουρανοβάμονος Παύλου, ως και τα άλλα Ιερά Λείψανα και η Ιερά Εικών των εν τη Κορινθία  Αγίων, από σήμερον τίθενται εις προσκύνησιν των πιστών στον  Ιερό Καθεδρικό Ναό, μέχρι το εσπέρας της ημέρας της εορτής (29 Ιουνίου) και κατά τις ώρες 7:00 το πρωί ως αργά το βράδυ καθημερινά.

Ώρα 8:00 το βράδυ έως 01:00 πρωϊνή θα τελεσθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίον θα ψαλλεί η Ακολουθία πάντων των εν Κορίνθω διαλαμψάντων Αγίων. Θα ακολουθήσει Αγρυπνία εις τιμήν των Αγίων και Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Θα ψάλλει η  Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 7:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί  Όρθρος – Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφερείας Κλεωνών  – Νεμέας.

Στις 11:00 το πρωί της  ιδίας ημέρας θα τελεσθεί Παράκληση  εις τους Αγ. Αποστόλους.

Στις 6:00 το απόγευμα της  ιδίας ημέρας θα τελεσθεί Εσπερινός και θα ακολουθήσει το  Ι. Μυστήριο του Ευχελαίου.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 7:00 το πρωί στον Καθεδρικό  Ι.  Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί Όρθρος – Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λουτρακίου.

Στις 11:00 το πρωί της ιδίας ημέρας τα τελεσθεί παράκληση εις τον Όσιον Πατάπιον.

Στις 7:00 το απόγευμα  της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί μικρός Εσπερινός και Παράκληση εις τον Τίμιον Πρόδρομον.

Στις  9:00 το βράδυ της ιδίας ημέρας θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία εις τιμήν των Αγ. Αποστόλων, Συνεργών του Απ. Παύλου. Θα ψάλλουν οι Μοναχές των Ι. Μονών και Ησυχαστηρίων της Ι. Μητροπόλεως μας και θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις  7:00 το πρωί στον    Καθεδρικό  Ι. Ναό Απ.  Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί Όρθρος – Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφερείας Κιάτου.

Στις 11:00 το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί Παράκληση  εις τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.

Στις  7:00 το απόγευμα θα τελεσθεί Εσπερινός και Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

IMG_20150403_220834

Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων και υποδοχή λειψάνων

Ακόμη γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή της Πεντηκοστής το πρωί, 19 Ιουνίου 2016, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί υπό του Σεβ. Ποιμενάρχου μας Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία επί τη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής και θα κηρυχθεί η επίσημη έναρξη των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Πολιούχου μας Απ. Παύλου με τον τίτλο «Ι΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2016».

Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, στα πλαίσια των Εορταστικών Εκδηλώσεων των Παυλείων, στα Προπύλαια του Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και ώρα 8:00΄ μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων: Αποστόλου Ιάσονος, Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Αγίου Βλασίου, η τιμία κάρα του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, Αγίου Μακαρίου Επισκόπου Κορίνθου, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Οσίου Νίκωνος του νέου, η τιμία χείρα του Οσίου Παταπίου, τιμίου Προδρόμου ως και της Ιεράς Εικόνος πάντων των εν Κορινθία Αγίων.

Μετά την δέηση της υποδοχής θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν πάντων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων και στην συνέχεια Ιερά Αγρυπνία και δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου. Στην Ι. Αγρυπνία θα ψάλλει η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ».

Το Ιερό Λείψανο του πολιούχου και προστάτου μας Αγίου Αποστόλου Παύλου ως και τα Ιερά Λείψανα των ως άνω Αγίων και η Ιερά Εικόνα πάντων των εν Κορινθία Αγίων θα εκτίθενται σε προσκύνηση στον Ι. Καθεδρικό Ναό από το απόγευμα της Τετάρτης 22 – 6  έως και το Εσπέρας της Τετάρτης 29 – 6 – 2016 και κατά τις ώρες από 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ καθημερινά.

Η συμμετοχή σας στην υποδοχή των Ι. Λειψάνων και στην Ι. Αγρυπνία, που θα επακολουθήσει, ως και σε όλες τις Ι. Ακολουθίες, Αγρυπνίες, Θ. Λειτουργίες και Λιτανείες καθ᾿ όλη την εβδομάδα αποτελεί έκφραση σεβασμού και ευλαβείας προς τον Απόστολό μας Άγιο Παύλο και πάντας τους εν Κορινθία Αγίους και ταυτόχρονα αφορμή αγιασμού και ευλογίας, γι αυτό και σας αναμένουμε, ώστε, αφού «πατροποθήτως ικετεύσωμεν» Αυτούς, «αξιωθείημεν των εξαιτουμένων, οικτιρμοίς και χάριτι Χριστού του αληθινού Θεού ημών, πρεβείαις του Αποστόλου Παύλου του Ουρανοβάμονος και πάντων των εν Κορινθία Αγίων».

Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ

 

shares