Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει να έχουν οι πολίτες ,τώρα που η μάσκα προστασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο απόκρυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου κακοποιών,   ο δικηγόρος και πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ  Ν.Λακωνίας, Τάκης Αλεξανδράκης.

Η μάσκα προστασίας είναι επόμενο να χρησιμοποιηθεί ως μέσο απόκρυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου κακοποιών, που θα μας πλησιάσουν στο δρόμο με σκοπό να μας ληστέψουν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και με όσους χτυπούν την πόρτα του σπιτιού μας.

Με αφορμή περιστατικό όπου κακοποιοί υποδύθηκαν εργαζόμενους της υπηρεσίας «βοήθεια στο σπίτι», εφιστώ την προσοχή όλων στο ποιους θα αφήνουμε να μας πλησιάσουν και ποιους θα αφήνουμε να μπουν στο σπίτι μας.

Υπάρχει πιθανότητα ομάδες κακοποιών να υποδυθούν μια από τις 500 περίπου ομάδες ειδικών που από τη Δευτέρα 4-5-2020 θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στο γενικό πληθυσμό για τον κορονοϊό.

Πριν να επιτρέψετε σε οποιαδήποτε ομάδα την είσοδό της στο σπίτι σας για την πραγματοποίηση δειγματοληπτικού ελέγχου , ζητήστε τον αριθμό της ομάδας, τα ονόματα των μελών της, καλέστε στον ΕΟΔΥ να ελέγξετε πως αντιστοιχούν τα στοιχεία της ομάδας με το αρχείο του ΕΟΔΥ και πως η εν λόγω ομάδα αναπτύσσεται την συγκεκριμένη ημέρα στην περιοχή σας. Αν δεν απαντήσουν στον ΕΟΔΥ και δε σιγουρευτείτε πως η ομάδα έχει αναλάβει τη διεξαγωγή  δειγματοληπτικού ελέγχου, σας προτείνω να μην επιτρέψετε την είσοδο στο σπίτι σας.

Προσέξτε! Ο κίνδυνος είναι μεγάλος!