Απάντηση στο ρεπορτάζ που αφορούσε τον άστεγο στο Βέλο έδωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών δομών του Δήμου Βέλου –Βόχας Μαρία Καλλίρη ,στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο συγκεκριμένος άστεγος λαμβάνει όλες εκείνες τις παροχές που καλύπτουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου, καθώς και το ενδιαφέρον των εργαζόμενων, των πολιτών της δημοτικής ενότητας Βέλου, αλλά  και του τοπικού προέδρου.

Η ανακοίνωση

Με αφορμή το ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορούσε τις συνθήκες διαβίωσης του άστεγου Γιάννη Μπάρτζη θέλουμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής:

Είναι γνωστό και καταγεγραμμένο με αποδείξεις το ενδιαφέρον του δήμου μας για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης μέσα από τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν για όλους.

Ανάλογο ενδιαφέρον έχουμε επιδείξει για  τον συγκεκριμένο άστεγο εδώ και 2,5 χρόνια που είμαι αντιδήμαρχος.

1.Είναι ενταγμένος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο όπου του δίδονται τα απαραίτητα τρόφιμα ανελλιπώς.

2.Είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ)

3. Στο πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης  (ΚΕΑ) όπου του παρέχονται μηνιαίως χρήματα.

(Τα στοιχεία των 1,2 και 3 είναι στη διάθεση οποιουδήποτε μέσου ενημέρωσης θέλει να τα δει. Δεν τα δημοσιοποιούμε λόγω προσωπικών δεδομένων)

4. Του παρείχαμε για αρκετό καιρό φαγητό καθημερινά από τις δομές του Δήμου ,όμως ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία αρνήθηκε να λαμβάνει.

5. Αρωγοί του είναι τόσο  ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βέλου όσο και οι πολίτες που τον προμηθεύουν καθημερινά  με φαγητό ,ρούχα ακόμη και χρήματα.

6. Ο Γιάννης έχει και την φροντίδα των υπάλληλων του Δήμου οι οποίοι για μην περιφέρεται άσκοπα στους δρόμους τον  κρατούν στο παλαιό Δημαρχείο του Βέλου και φροντίζουν να έχει πρωινό και τροφή.

7. Του προτείναμε  να αρχίζει συνεδρίες με την ψυχολόγο του δήμου ώστε να  βοηθηθούμε εμείς  και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, αλλά να βοηθηθεί  και ο ίδιος. Δυστυχώς ήταν κατηγορηματικά αρνητικός.

Καλό είναι να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας πως για αρκετά χρόνια έμενε σε οικία που του είχε παραχωρηθεί όπου έφυγε για την Κύπρο και άφησε μεγάλες όφειλες τις οποίες αποπληρώνει συμπολίτης μας.

Για εμάς στο Δήμο Βέλου – Βόχας αποτελεί προτεραιότητα  ο κάθε πολίτης που έχει ανάγκες στην καθημερινότητά του να τον ανακουφίζουμε όσο αυτό είναι εφικτό.

Όλοι γνωρίζουν πόσο σοβαρή προσπάθεια γίνεται η οποία θα συνεχιστεί χωρίς κανείς να την εμποδίσει και με κανένα τρόπο.

Αυτός είναι και ο λόγος που υλοποιούμε πρωτοποριακά και ωφέλημα προγράμματα που έχουν εντάξει μόνο ελάχιστοι Δήμοι στη Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας θα συνεχίσει να έχει το ενδιαφέρον μας ,την αρωγή μας, καθώς και όλοι όσοι χρειάζονται στήριγμα στην τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε.

Ο Δήμος Βέλου- Βόχας δεν θα σταματήσει να είναι επί της ουσίας ένα δήμος που λειτουργεί με κέντρο τον Άνθρωπο.

Η Αντιδήμαρχος